Şirket zora girdi projeler yarım kaldı

Müteahhit zora düştü, İstanbul Üniversitesi’nden çok sayıda öğretim üyesi evlerine kavuşamadı. Aynı şirketin inşaatını yaptığı 550 dükkanlı matbaacılar sitesi de tamamlanmayı bekliyor. İki büyük projenin de yüklenicisi Yeni Doğuş İnşaat yüklü bir borçla iflas erteleme istedi; mahkeme tedbir kararı verdi

İŞÇİLERİN ödenmeyen ücretleri ile ilgili gündeme gelen Yeni Doğuş İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şti.’nin iflas erteleme dosyası dikkat çekici ayrıntılar içeriyor.

Borca batık durumdaki şirket için mahkeme tedbir kararı verdi, kayyum atadı. Şirketin için iflas erteleme verilip verilmeyeceği ise yapılacak yargılama sonrası karara bağlanacak. Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına şimdiden onlarca alacaklı müdahil olmuş durumda. İstanbul Üniversitesi Araştırma ve Yardım Vakfı da dosyaya müdahil olan kurumlar arasında.

Edinilen bilgilere göre şirketin bankalara olan borcu 45 milyon TL seviyesinde. Bu yıl için ödemesi yapılması gereken çek-senet tutarı 120 milyon TL’yi aşıyor. Alacaklıların zaman-zaman haciz işlemi yaptığı anlatılan dava dilekçelerinde ofisteki bilgisayar ile şantiyedeki vinçlerin haczedilmek istendiği anlatıldı. Şirketten alacaklı olan küçük ölçekli firmalardan bazılarının ise batma noktasına geldiği ifade ediliyor.

ÜNİVERSİTE PERSONELİ EV ALDI 
2009’da vergi rekortmenleri listesinde yer alan şirketin yüklenicisi olduğu iki büyük proje bulunuyordu. Anılan projelerden ilki, İstanbul Üniversitesi personeli için geliştirilen Unikonut Ispartakule Evleri… 361 dairenin bulunduğu projenin temel atma töreni Temmuz 2011’de İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in de katılımı ile yapılmıştı. Bu yılın ortasında teslim edilmesi beklenen evler tamamlanmayı bekliyor. Hazırlanan bir değerleme raporuna göre inşaat yüzde 60 seviyesinde.

MATBACILLAR TAŞINMAYI BEKLİYOR 
Yeni Doğuş’un mali sıkıntıya girmesi nedeni ile Emlak Konut GYO, projenin tamamlanması için başka bir şirket ile anlaştı. Tamamlanmayın bekleyen diğer büyük proje ise 550 dükkandan oluşan 3. Matbaacılar Sitesi. Söz konusu sitede işlerin yüzde 90’ının tamamlandığı belirlendi. Sitenin tamamlanması durumunda, dağınık durumdaki matbaacı esnafının buraya taşınması bekleniyor.

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN
Müteahhitlik sektörünün önde gelen isimlerinden İnşaat Mühendisi M. İlhami Hotamış’ın başında bulunduğu Yeni Doğuş Şirketler Grubu, 30 yıllık geçmişe sahip. Gruba bağlı şirketler, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında binlerce konut, çok sayıda sanayi tesisi, depo inşa etti. Hotamış ise aynı zamanda DEİK Türk Suudi Arabistan İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi.

Yüzlerce dükkânın yer aldığı Beylikdüzü'ndeki 3. Matbaacılar Sitesi tamamlanmayı bekliyor.

22 Nis 2014 - 11:36 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber