Sigara içene kötü haber

Sigaradan 22 milyar lira ÖTV geliri hedefleyen Maliye, firmaların indirim furyasını takibe aldı. Paket başına 2 liralık indirimde 1.64 liralık vergi kaybına uğrayan Maliye, fiyat artırımı istiyor

Sigara

şirketlerinin çok sayıda markada 50 kuruştan başlayarak 2 liraya kadar indirime gitmesi, Maliye'yi harekete geçirdi. Maliye Bakanlığı ile Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, makul bir neden olmaksızın fiyat indirimine giderek devleti vergi kaybına uğrattıkları gerekçesiyle sigara firmalarını takibe aldı.
 
50 KURUŞ İLE 2 LİRA ARASINDA
Sigara firmaları, geçtiğimiz haftalarda çok sayıda markada birbiri ardına fiyat indirimine gitti. 50 kuruş ile 2 lira arasında değişen fiyat indirimleri sonucunda, 8 liraya satılan sigaralar 6 liraya, 5 liralık sigaralar da 4.5 liraya kadar indi. Firmaların yaptığı bu indirimler, Maliye'nin vergi gelirlerini olumsuz etkiledi.
 
HEDEF ZORA GİRDİ
Çünkü paket başına 2 liralık indirim Maliye'nin 1.64 liralık vergi kaybına neden oldu. Maliye, sigara fiyatlarında değişiklik olmayacağı hesabıyla 2014 için sigara ÖTV gelir hedefini 22 milyar lira belirlemişti. Ancak sigara fiyatlarındaki indirimlerle Maliye'nin bu hedefi yakalaması zora girdi. Maliye yetkilileri, sigara firmalarının fiyat indirerek Maliye'yi asgari maktu vergide artış yapmaya zorladıklarını belirtiyor.

03 Ara 2013 - 10:32 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber