Pazar Ramazan’dan etkilenmedii

RAMAZAN ayının gelmesinin sebze ve meyve fiyatlarını pek etkilemediğini söyleyen Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, ürünlerin halde ve pazarda olması gereken fiyatlarla satışa sunulduğunu belirtti.

Halde toptan fiyatına satılan bir patlıcanın 15 kuruştan alıcıya ulaştığını belirten  Musluoğlu, "Bu fiyatla pazardaki satıcıya giden ürün fiyatı normal. Pazarcı ise bunu 50 kuruş ile 1 TL arasında vatandaşa satacaktır. Toptancıyı ve üreticiyi bu bazda düşünürsek bu fiyat ise gayet normal. Marketlerde ve manavlarda bu fiyatlar biraz daha pahalılaşıyor" şeklinde konuştu. Alanya'daki yaylalarda sebze ve meyve üretimi hakkında da bilgi veren Musluoğlu, "Şuan yaylalarımızda ufak tefek üretimlerimiz başladı. Bu konuda üreticiye gerekli olan desteği sağlamaya çalışıyoruz. Geçmişte olan bir hastalık vardı ürünlerde bu sene bu hastalığın üstesinden geldik ve ürünlerde kendini yavaş yavaş göstermeye başladı" dedi. Muz üreticilerinin geçmiş yıllarda yaşamış olduğu sulama sorununun bu yıl olmadığını belirten Musluoğlu, bu sene içinde üreticilerden pek fazla şikayet almadıklarını belirtti. Bu sorunun azalmasında Alanya Muz Üreticileri Birliği'nin çok önemli desteği olduğunu belirten Musluoğlu, "Muzdaki sulama sorunu her yıla oranla azalmaya devam ediyor. Bu sene pek şikayet gelmedi. Önümüzdeki sene içinde ise Dim barajındaki kanalların faaliyete geçmesi ile bu sorun tamamen ortadan kalkacak" dedi.

#

06 Ağu 2012 - 02:55 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber