Pakistan'la borsa işbirliği

Borsa İstanbul, çeşitli alanlarda işbirliği yapmak amacıyla Karaçi Borsası ile bir mutabakat zaptı imzaladı. Türkiye ve Pakistan arasında sürdürülmekte olan daha geniş bir işbirliği çalışmasının parçası olma niteliği taşıyan mutabakat zaptı ile iki borsa, birçok alandaki bilgi ve uzmanlıklarını paylaşacak

BORSAİstanbul'dan yapılan açıklamada, Borsa İstanbul ile Karaçi Borsası arasında imzalanan mutabakat zaptına göre iki borsanın uzun sürecek bir işbirliği tesis etmek için birçok alandaki bilgi ve uzmanlıklarını paylaşacakları bildirildi. Açıklamaya göre, taraflar ayrıca karşılıklı kotasyonu mümkün kılmak, yeni sermaye piyasası ürünleri meydana getirmek, mevcut yatırım portföylerini genişletmek, tahvil ve emtia piyasalarını geliştirmek için işbirliği içine girecek. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, açıklamada yer alan değerlendirmesinde mutabakat zaptına ilişkin, "Bu anlaşma iki ülke arasındaki mevcut ilişkileri geliştirmek ve piyasalarımızı güçlendirmek için birlikte çalışma imkanı sunacaktır. Borsa İstanbul olarak çeşitli alanlarda işbirliğini pekiştirecek bu anlaşma ile Pakistan sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmaya hazırız" ifadelerini kullandı. Karaçi Borsası Başkanı Nadeem Naqvi ise şunları kaydetti: "Borsa İstanbul ve Karaçi Borsası arasındaki işbirliği, Pakistan ve Türkiye arasında gelişmekte olan sosyo-ekonomik bağın bir yansımasıdır. Finans sektöründe borsaların işbirliği içinde çalışması için karşılıklı kotasyon, gelişen işletmelerin borsalarda kote olması, sabit getirili menkul kıymetler ve türev piyasalarının gelişimi konularında bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmak gibi fırsatlar bulunmaktadır. İki borsanın ilişkilerini bu fırsatlardan yararlanarak geliştirmesini umuyoruz." İki borsa arasındaki anlaşma, Türkiye ve Pakistan arasında sürdürülmekte olan daha geniş bir iş birliği çalışmasının parçası olma niteliğini taşıyor.

17 Oca 2014 - 11:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber