Otellere ceza yağdı

Antalya'dan 925 otelin de bulunduğu denetimlerde kurallara uymayan tesislere para cezası verildi

 GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 1 Nisan-5 Ağustos tarihlerinde toplam 2 bin 605 otelin gıda depoları, yemek hazırlama ve servis yerleri başta olmak üzere restoranlarının denetlendiğini, denetimlerde 111 bin 722 TL idari para cezası uygulandığını bildirildi. Antalya'da ise 925 otel denetlendi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıda denetim ekipleri turizm bölgelerindeki 2 bin 605 otelde denetim yaptı. Özellikle alkollü içecekler, bal, süt ürünleri, peynir, et ve et ürünleri gibi gıda maddelerinde yoğunlaştırılan denetimlerde 111 bin 722 TL idari para cezası uygulandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı turizm tesislerinde zaman zaman ortaya çıkan gıda enfeksiyonu ve zehirlenme vakalarına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Özellikle turizm sezonunda olası gıda enfeksiyonu ve zehirlenmelerden vatandaşların ve turistlerin sağlığını korumayı amaçlayan bakanlık, Nisan ayı başından 5 Ağustos tarihine kadar 2 bin 605 otelde denetim yaptı. Bakanlık Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce yürütülen rutin denetimlere ilave olarak yaz sezonunun başlamasıyla turizm tesislerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği illerde denetimler sıklaştırıldı. Taklit ve tağşiş yapılarak tüketicinin aldatılmasının engellenmesi ve sağlığa zararlı üretim yapan firmaların ürünlerinin tespit edilmesi amacıyla özellikle alkollü içecekler, bal, süt ürünleri, peynir, et ve et ürünleri gibi ürünler olmak üzere genel gıda denetimleri yoğunlaştırıldı. Bu çerçevede 1 Nisan'dan bugüne kadar 925’i Antalya, 311’i Muğla, 302’si İstanbul, 154’ü İzmir ve 913’ü diğer iller olmak üzere toplam 2 bin 605 otelin gıda depoları, yemek hazırlama ve servis yerleri başta olmak üzere restoranları denetlendi. Denetimlerde işletmelerden 39’una toplam 111 bin 722 TL idari para cezası uygulanarak hijyenik koşullarda üretim yapmaları konusunda uyarıldı. Bu işletmelerden 13’ü hijyen esaslarına aykırı faaliyette bulunduğu için, 4’ü kayıtsız faaliyette bulunduğu için, 11’i bozulmuş, kokuşmuş, ambalajı ürüne zarar verecek şekilde hasar görmüş veya son tüketim tarihi geçmiş ürünleri bulundurduğu için ve 11’i de kanunun diğer hükümlerine aykırılık tespit edildiği için ceza aldı.

MÜDÜRLÜKLERE TALİMAT VERİLDİ

Diğer taraftan Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli tesislere idari yaptırım uygulanması durumunda, ilgili bakanlıkça gerekli tedbirlerin alınması amacıyla söz konusu denetim raporları ile yaptırımlara ilişkin ceza tutanakları il kültür ve turizm müdürlüklerine gönderildi. Ayrıca söz konusu işletmelere gerçekleştirilen denetim ve kontrollerin sıklaştırılması hususunda 81 il müdürlüğü talimatlandırıldı. Bakanlık, denetimlerin başta turizm sezonu olmak üzere tüm yıl boyunca devam edeceğini bildirdi.

07 Ağu 2014 - 22:15 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber