Ölüm aylığı alana ikramiyesi verildi

Emeklilere 1000’er liralık ikramiyelerinin 7-8 Haziran’da yatırıldığını vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Ölüm aylığı alan sigortalılarımızın hak sahiplerine de ölüm aylığı bağlanma oranlarıyla aynı şekilde emekli ikramiyesi yatışı gerçekleşmiştir” dedi

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere biner liralık bayram ikramiyesinin eksik yatırıldığı iddialarına ilişkin, "Emekli ikramiyesinde durum nettir, emeklilerimizin tamamına biner lira 7-8 Haziran'da yatmıştır. Ölüm aylığı alan sigortalılarımızın hak sahiplerine de ölüm aylığı bağlanma oranlarıyla aynı şekilde emekli ikramiyesi yatışı gerçekleşmiştir" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu andan itibaren çeşitli bilgi kirliliklerine maruz kaldığını ifade eden Sarıeroğlu, emeklilere verilen bin liralık Ramazan Bayramı ikramiyesinin eksik yatırıldığı iddialarına tepki gösterdi.
DUL VE YETİMLER DE DAHİL
İkramiye konusunda hassas bir denge gözettiklerini belirten Sarıeroğlu, "Hayatta olmayan sigortalılarımızın geride kalan hak sahipleri, dul ve yetimleri, anne-babaları, bunlara bağlanan maaşların oranları kanunda bellidir" şeklinde konuştu. 
MAAŞ DAĞILIMI HİSSELERE GÖRE 
Bir sigortalı vefat ettiğinde geride kalan hak sahiplerine maaşlarının hisseler oranında dağılımının gerçekleştiğini bildiren Bakan Sarıeroğlu, açıklamasında şu bilgileri paylaştı: 
Kanundaki hisse oranları neyse aynı oranlarda yatırıldı. Bin lirayı bir dosya olarak düşüneceğiz, yüzde 50 eşe, yüzde 25 çocuklara, yüzde 25 de anne-babaya olacak şekilde ikramiyenin dağılımını sağladık. Eğer maaş alan çocuk yoksa, eşe yüzde 75 ikramiye verilmiştir.

13 Haz 2018 - 08:50 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber