O araçların satışları bu akşam duracak

Bakan Fikri Işık Volkswagen'in sorunlu dizel araçlarının bu akşam itibari ile Türkiye'de durdurulacağını açıkladı

BİLİM, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık NTV'de katıldığı programda Volkswagen'in sorunlu araçlarının satışının bu gece itibari ile gönüllü olarak duracağını açıkladı. Bakan Işık'ın açıklaması şöyle; "Biz Volkswagen ile hukuk çerçevesi içinde konuştuk. Avrupa ile birlikte 323 bin aracın geri çağıracağını söyledi. Firma bu akşam itibariyle Jetta ve Caddy’nin dizel motorlarda firmanın satışı askıya aldığını söylemek istiyorum"

DOĞUŞ OTOMOTİV BASIN AÇIKLAMASI

Tüm kamuoyunun bilgisinde olan Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine sahip dizel araçlarla ilgili Doğuş Otomotiv açıklamasıdır: Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

20 Eki 2015 - 17:15 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber