Muhtar maaşlarına zam geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtar maaşlarına ilişkin olarak önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Ağbal, muhtarların maaşları için, "Yasal düzenlemeyle ilgili çalışma Mecliste, muhtar maaşlarımız bin 300 liraya çıkacak" dedi

AĞBAL, Bayburt Öğretmenevi'nde köy muhtarlarının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, muhtarların maaşlarında iyileştirme yapılması için çalışma gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Yasal düzenlemeyle ilgili çalışma Meclis'e, muhtar maaşlarımız bin 300 liraya çıkacak. Geçen sene bir zam daha yapmıştık. Yanlış hatırlamıyorsam 600 liralardan önce 900 liralara çıkarttık, yani yüzde 50 zam yaptık. En son normal artışlarla bin 50 liraya gelmişti, şimdi ise bin 300 liraya çıkıyor, hayırlı uğurlu olsun. Bütün muhtarlarımız her şeyin en güzelini hak ediyor, güle güle kullanın" diye konuştu.

 

Köylerin çeşitli sorunları, ihtiyaçları olduğunu ve bunları bildiklerini vurgulayan Ağbal, köy ziyaretleri sırasında hem bunları hem de yapılan güzel işleri gördüğünü anlattı.

 

Ağbal, köy içme sularının temizliği konusunu çok önemsediğine dikkati çekerek, "Bir köyde içme suyu temiz değilse o köyde başka hiçbir şey konuşmamıza gerek yok. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bütün köylerimizin içme suyu depolarının yeniden yapılması, içme suyunun kaynağından, evde çeşmeye kadar olan bütün tesisatın gözden geçirilmesi işini büyük önem vererek yapacağız" dedi.

 

Sağlık Bakanlığının bu konuda bir yönetmeliği bulunduğunu anımsatan Ağbal, "O yönetmeliğe uygun olmayan su depoları, ömrünü tamamlamışsa yıkılıp yeniden yapılacak, tamiri mümkün olanlar ise tamir edilecek. İnşallah bu dönemde bütün köylerimizde temiz içme suyunun çeşmelerden, musluklardan akmasını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

 

"Parkelerden önce çeşmelerden, musluklardan temiz su akması lazım"

 

Naci Ağbal, suyun temiz olması konusunda büyük hassasiyet taşıdığını dile getirerek, şöyle devam etti:

 

"Bunu el birliğiyle yapacağız, siz muhtarlardan da hassasiyet bekliyorum. Köylerde parkenin eksik olduğunu söyleyebiliriz, bunları tamamlayabiliriz. Parkelerden önce çeşmelerden, musluklardan temiz su akması lazım. Biz önce devlet olarak o bütün altyapıyı gözden geçirip yapacağız. Onunla da yetinmeyeceğiz, bizim mutlaka yaptığımız bu tesisatın bakımını, idamesini de sağlamamız lazım. Bunun için de çalışma yürüteceğiz. Muhtarlarımızın da bizim sahip olduğumuz duyarlılığa sahip olmasını açıkça bekliyorum."

 

Toplantıya Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Okumuş ve 45 köyün muhtarı katıldı. Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

 

Bu arada, Şeyh Hayran Mahallesi'nde Ahmet Akduman'a ait kuaför salonunun açılışını gerçekleştiren Ağbal, ardından esnaf ziyareti yaptı.

 

Ağbal ayrıca Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun'u makamında ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

23 Oca 2016 - 14:10 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber