Milyonlarca emekliye müjde! İşte Ocak ayında yapılacak zam oranı

2018'in 2. yarısında ilk 4 ayda enflasyon yüzde 12,26 oldu. Buna göre memurlar yüzde 3,5 zammın yanında enflasyon farkının oluşturacağı bir zam daha alacak. Şu anda memurlar için yüzde 8,76 enflasyon zammı oluşmuş durumda. Şu ana kadarki verilerde memur ve memur emeklilileri en az yüzde 8,76 zam alacak

TÜFE'deki gerçekleşmeye göre memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisine yapılan zammın dışında enflasyon farkı oluşursa bu farka göre bir zam yapılıyor. Buna enflasyon farkı zammı deniliyor. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan dört aylık dönemde TÜFE'deki artış yüzde 12'ye yaklaşmış durumda. 2018'in ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 3,5'i aşarsa enflasyon farkı verilecek.

8 PUANIN ÜZERİNDE FARK OLUŞTU
Memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi yılın ikinci 6 aylık döneminde yüzde 3,5'lik bir zam almıştı. Şuana kadar dört aylık dönemde verilen zam oranı ile enflasyon arasında 8 puanın üzerinde bir fark oluştu.

KESİN RAKAM ARALIK'TA NETLEŞECEK
Kesin rakam Aralık ayının enflasyonunun açıklanmasının ardından netleşecek. Şuan itibariyle memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisinin maaş zamları aldığı zammın iki katından fazla oluşmuş durumda.

05 Kas 2018 - 12:37 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber