Milyonlar heyecanla bekliyor! Maaşlar 323 lira artacak

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı için ilk tahmin yüzde 6 olurken, bu orana göre maaşlarda 67 ile 323 lira arasında artış yaşanacak. İşte detaylar...

Milyonlar heyecanla bekliyor! Maaşlar 323 lira artacak
Milyonlar heyecanla bekliyor! Maaşlar 323 lira artacak
+3
Haber albümü için resme tıklayın

1

Yaklaşık 13 milyon emekli bu yılın ikinci zammını Temmuz ayında kavuşacak.

SSK

ve Bağkur emeklilerine yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılırken, memur emeklilerine de % 5 artış ve enflasyon farkı yansıtılacak.

2

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Nisan ayı beklenti anketindeki tahmine göre; Ocak-Haziran enflasyonu yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6 olarak gerçekleşecek.

3

Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 67,52 lira ile 323,44 lira arasında artış yaşanacak.

4

En düşük aylık bin 125 lira 48 kuruştan bin 193 liraya, en yüksek aylık da 5 bin 390 lira 70 kuruştan 5 bin 714 lira 14 kuruşa ulaşacak.

5

SSK ve Bağ-Kur emeklileri kesin zam oranlarını 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle öğrenecek.

02 May 2019 - 12:24 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber