Merkez Bankası beklenti anketinde dolar kuru arttı, enflasyon düştü

Merkez Bankası anketi katılımcılarının ocak ayı enflasyon beklentisi yüzde 1.56'dan yüzde 1.16'ya geriledi. Yıl sonu dolar kuru beklentisi ise 6.25 TL'den 6.30'a yükseldi.

TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ocak ayı beklenti anketi yayınlandı.Reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 75 katılımcı arasında yapılan ankete göre, 2019 yılı Ocak ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 1.56 iken, bu anket döneminde yüzde 1.16 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 16.46 iken, bu anket döneminde yüzde 15.91'e geriledi. 2019 yıl sonu dolar/TL beklentisi bu anket döneminde 6.18 TL olurken, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket dönemine göre artarak 6.25 TL'den 6.30 TL'ye çıktı.

11 Oca 2019 - 16:14 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber