Memura zam yolda

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, Ocak'ta zamlı maaş alacak

TOPLU sözleşme çerçevesinde zam oranı yüzde 6 olacak. Ocak ayı yaklaşırken, yeni maaşlar da belli oldu. Buna göre, memur maaşlarında 122 lira ile 494 lira arasında artış olacak. En düşük memur emeklisi maaşı da 90 lira yükselecek. Halen 2 bin 29 lira olan en düşük memur maaşı, 2 bin 151 liraya yükselecek. Böylece en düşük memur maaşı olan 15'inci derecenin birinci kademesindeki hizmetlinin maaşında 122 lira artış gerçekleşecek. En yüksek memur maaşı olan müsteşar maaşı da 8 bin 218 liradan 8 bin 712 liraya çıkacak.

GÖZLER ENFLASYONDA

Ayrıca memurlara ve memur emeklilerine 2015 yılından enflasyon farkı çıkarsa, bu da Ocak maaşına eklenecek. Şu ana kadarki enflasyon verileri fark alınacağını gösteriyor. Enflasyon farkında kesin sonuç, Ocak ayı başında ortaya çıkacak.

EK ARTIŞLAR DA VAR

Öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek. Aylık nöbet ücretinin tutarı Ocak'tan itibaren brüt 98.56 lira olarak belirlendi. Hafta sonu yapılan merkezi sınavlarda görev ücreti oturum başına 140.91 lira olacak. 4C'liler oransal zammın yanında 159 TL ek ödeme kazanımına kavuşacak. KİT'lerde görev yapan baş müdür, kombina, fabrika, müessese ve işletme müdürleri 84, mühendis, mimar ve veteriner hekimler 100 lira ilave zam alacak. Şef kadrolarındaki personel 59, koruma ve güvenlik görevlileri 42 lira ilave zamdan yararlanacak.

15 Ara 2015 - 00:11 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber