Kredide engeller kalktı: Alanya'yı rahatlatan karar

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, kredi gecikmeleri, karşılıksız çek ve protesto edilen senetlerin firmaların kredi akışını engellemeyeceğini duyurdu. Bu açıklama Alanya ekonomisinin dinamiklerine derin bir ‘Oh’ çektirdi

Yasin ARAZ

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurdaki yükseliş sonrası bankaları ve reel sektörü rahatlatmak için devreye aldıkları aksiyon planını uygulamaya devam ettiklerini söyledi. 8 Ağustos 2018 tarihinden itibaren yaşanan ekonomik ortam nedeni ile oluşan kredi gecikmeleri, karşılıksız çek ve protesto edilen senetlerin Risk Merkezi’ne mücbir sebep koduyla bildirilmeyeceğini açıklayan Albayrak "Bu uygulama ile firmaların kredi erişimlerine engel teşkil etmeyecektir" dedi. Yaşanan bu gelişme Alanya’da heyecan yarattı. 
‘REFORM NİTELİĞİNDE’ 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede "Karşılıksız çek ve senetler yüzünden mağdur olan firmaları bir de bankalar kredilerini kapatarak mağdur edemeyecek artık. Bence bu reform niteliğinde bir karardır. Olumludur" dedi. 
‘UMARIM ÖZEL BANKALAR UYGULAR’
Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, bunun bir tür sicil affı olduğunu belirterek yaptığı açıklamada “Daha önce de devlet pek çok defa sicil affı çıkardı ancak özel bankalar uygulamadı. Umarım bu kez özel bankalar Bakan Albayrak’ın açıklaması doğrultusunda kredi ve ödemelerde yaşanan aksamalar karşısında esnafı mağdur etmez” şeklinde konuştu. 
'MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇER'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de, "Çok güzel bir gelişme. Her şerden bir hayır çıkar derler. ABD ile restleştik, dolar yükseldi ama hükümetimiz esnafları, vatandaşları rahatlatacak adımlar atıyor. Esnafın yanında olduğunu gösteriyor. Pek çok esnafımız ne yazık ki karşılıksız çeklerden mağdur oluyor. Sezon içerisindesiniz, adam 6 ay sonraya çek veriyor. Sonra gidip bir bakıyorsun çek karşılıksız. Ne oluyor bu durumda, esnaf borç içerisinde kalıyor. Haliyle krediye sarılıyor ayakta kalmak için. Borcu olunca kredi de alamıyordu. Bence Türk ekonomisinin lokomotifi esnafları rahatlatacak bu kararın alınması büyük bir adım" ifadelerini kullandı.  
‘İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇLARI İYİ OKUNUYOR’
Alanya İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar da, “Her maddesiyle iş dünyası düşünülerek atılmış adımlar. Özellikle yükselen kurdan dolayı aşılan limitlerin sorun teşkil etmesinin önüne geçecek bir çalışma. İş dünyasının ihtiyaçları daha iyi okunmaya başladı" ifadelerini kullandı.

17 Ağu 2018 - 21:13 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber