‘Karamsar olmak için sebep yok’

ALSİAD Başkanı Ahmet Öz, gidişata bakarak Alanya’nın ekonomik geleceği için karamsar olunmaması gerektiğini söyledi

ALANYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Ahmet Öz, ekonomiyle ilgili dün yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ekonomide insanların karamsar olmamasını isteyen Öz, önceliğin bölgesel dinamikler olduğunu da hatırlattı. “Ekonomi sınırlı kaynaklar ile sınırsız insan ihtiyaçları arasında denge kurmaya yarayan bilimin adıdır” diyen Öz, daha sonra açıklamasına şöyle devam etti: “Ancak temelinde para olarak algılanır. Para yani piyasadaki para, emisyondaki para tabi afetlerle yangın sel veya benzeri olaylarda ortadan kaybolmadığı müddetçe birilerinin elinde bulunur ve elinde bulunanların harcamaları ile ekonomik hayat devam eder. Para ancak harcama ve borçlanma ile el değiştirebilir. Borçlanmanın bankalarca yapıldığı kesindir. Peki ya harcama? Harcama ise zaruri tüketimin dışında tamamen psikolojik bir durumdur. Beklentiler ve tahminlerle ilgilidir. Gelecekte fiyat artışı olacağını düşündüğünüz bir ürünü hemen satın almak istersiniz, fiyatı düşecek diye tahmin ettiğiniz bir ürünün ise alımını geciktirmektesinizdir. Ya da satın almak istediğiniz bir eşya mal veya hizmet neden ertelersiniz. Sebep açıktır gelecek daha kötümser bir ekonomik tablo beklentisi harcamaları ertelemeyi ve likit kalmayı yani sermayenin korkak davranmasını teşvik eder. İşte üzerinde çalışılması gereken budur.” “BU OLUMLU GELİŞMEDİR” Öncelikle dünyanın ardından ülkemizin ekonomik krizden çıkmaya başladığı bir süreçte bölgesel dinamiklerin devreye girmesi ile şehrimizin daha hızlı bir şekilde ekonomik krizden çıkacağının kesin olduğunu ifade eden Ahmet Öz, “Başlamak üzere olan turizm sezonuna ilişkin gelen rezervasyonlar ve ilk veriler olumludur. Tarım alanında diğer bölgelerde meydana gelen olumsuz hava olayları Alanya'nın ürünlerinin daha yüksek değerden alıcı bulacağına işaret etmektedir. İnşaat ve emlak sektörü yavaş yavaş canlanmaya başlamıştır. İl olma beklentimiz ile ilgili olumlu gelişmeler tüm bu sürece doping etkisi yapacaktır” diye konuştu. Değerlendirmelerin bu çerçevede yapılmasıyla Alanya'nın ekonomik krizden çıkmak için çok beklemeyeceğini görüleceğini belirten Öz, “Son günlerde Alanya'da sıkça dile getirilen Hasan Sipahioğlu'nun AKP'ye geçişi Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Parlamenterler Konseyi Başkanı olması ve Ankara'da Alanyalı yahut Alanya ile ilişkili kişilerin nüfuslarının artması son derece olumlu hususlar olup bu hususların ve siyasi konjonktürün lehimize çevrilmesi, Gazipaşa Havaalanın açılması önemli dinamiklerdir. Bu sebeple karamsar bir tablo çizmenin kimseye bir yararı dokunmayacağı gibi zararı dokunacağı kesindir. Hepimizin yapması gereken bu krizden bir an önce çıkmak için bölgesel dinamiklerimizi hayata geçirmek yönünde çalışmasıdır” dedi.

#

27 Şub 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber