Kapıdan satışlar mağdur ediyor

KAPIDAN satış yapan bir firmadan ürün alarak mağdur olan Aydın Sandı isimli vatandaş, Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi'ne başvurdu.

- Tolga ŞİLİL
Kapıya gelen satıcıların ısrarı nedeniyle onlarla görüşmeyi kabul etiğini söyleyen Sandı, satıcıların psikolojiden çok iyi anladıklarını ve ne yapıp edip, kendisini görüşmeye ikna ettiklerini anlattı. Kendisine bir dizi vaatte bulunulduğunu belirten Sandı, "Kapıya geldiklerinde bulundukları vaatlerin dışında satmış oldukları İngilizce setinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı olduğunu söylediler. Ürünü o kadar iyi tanıtıyorlar ki adeta büyüleniyorsunuz. Bol taksit imkanı sunmaları da sizi cezbediyor. Ürünü aldıktan sonra ertesi gün piyasalarda araştırma yaptım. Ürünün orijinallerini bularak kıyaslamalar yaptım. Orijinal ürünün hem daha ucuz olduğunu gördüm, hem de bana satılan ürün içeriğinin yetersiz olduğunu anladım. Üstelik bendeki ürün söylenildiğinin aksine bir kopyaydı. Kendilerini kurumsal bir firmaymış gibi gösteren satış görevlileri, verdikleri satış sözleşmesinde bulunan şirket telefon numaralarına da cevap vermediler. Almış olduğunuz bir ürünü 7 gün içerisinde sebep belirtmeksizin iade edebilme hakkım olduğunu ve bu sahtekarların da bu süreyi bu şekilde ekarte etmeye çalıştıklarını sonradan öğrendim. Herkes dikkatli olsun, benim gibi dolandırılmasın" dedi. THD NE DİYOR? THD Başkanı Cemal Şencan ise son dönemlerde bazı firmaların sürekli isim değiştirerek halı yıkama makinesi veya ingilizce seti gibi kalitesi belli olmayan ürünleri bir takım vaatler sunarak kapıdan sattıklarını belirterek "Vatandaşlarımız, kim olursa olsun kapılarına dayanarak kendilerini bezdirip, ürün satmak isteyen kişileri polis ve zabıtaya bildirsin. Ayrıca bu kişilerin ikramlarını kesinlikle tatmayın. Çünkü, size uyutucu ilaçlar içeren yiyecekler verebilirler ve evinizi soyabilirler. Bu tip olaylarla sık sık karşılaşıldığını unutmamalıyız" dedi.  

#

01 Eyl 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber