"Hallerin birleşmesini istiyoruz"

Türkler'e yapılacak olan halin ihalesinin iptal edildiğine değinen Musluoğlu, toptancı hallerinin birleşmesini istediklerini söyledi

- Erkan UYSAL

ALANYAZiraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, ilçedeki toptancı hallerinin birleşmesini istediklerini söyledi. Oda binasında bir açıklama yapan Musluoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'yı ziyaret etti. Hal ekibi olarak oluşturulan komisyona Türkler Mahallesi'ne yapılması düşünülen hal ihalesinin iptal edildiğini söyledi. Türel, ihalenin iptal edilmesi konusunda da gerekli talimatları verdiğini müjdelemişti. Türel'e, Alanya'daki üreticiler ve odamız adına teşekkür ediyoruz. Biz halin birleşmesine değil, projeye karşıydık. Yapılan projeyle süreç yürümezdi. Halin birleşmesi konusundaki çalışmalarımız 15 yılı buldu. Hem ekonomik olarak ilçemize zararı hem de fiyat olarak ihracat ve tüccarlar konusunda sıkıntılarımız vardı. Biz bir an önce bir komisyon kurulması ve yeni hal yerinin veya mevcut yer ise bir proje, rapor hazırlanması ve bir an önce ilçemizdeki toptancı hallerinin birleşmesini istiyoruz. Bu konuda geçmişte çok konuşuldu. Konu hala gündemde. Haldeki komisyoncularla görüştük. Kendileri konuya olumlu yaklaştılar. Biz Konaklı Mahallesi'nde Doğanay Otel yakınında bulunan 400 dönüm araziyi Alanya Toptancı Hali olarak istiyoruz. Yeni hal yapılırsa da şirket tarafından değil belediyeler tarafından yapılmasını istiyoruz. Ardiyelerimizle, depolarımızla, üretici birliklerimizin depoları ve satış noktalarıyla komple bir kompleks istiyoruz. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. Seçim öncesi siyasi partiler odamızı ziyaret ettiği zaman birkaç talebimiz olmuştu. Bu taleplerimiz hala geçerli. Önümüzdeki günlerde taleplerimizi gerek Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde gerek Alanya Belediyesi'nde tekrar dillendireceğiz, takipçisi olacağız. Alanya'daki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

07 May 2014 - 13:54 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber