Facebook kazandı, "face book" kaybetti!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Çin'de "face book" marka ismine karşı açtığı davayı kazandı

ÇİN'DE Congşan Pearl River şirketinin 2014 yılında ayrı olarak "face  book" marka ismini şirket üzerine tescil ettirmesine karşılık Facebook'un açtığı  davada, başkent Pekin'deki mahkeme, Facebook lehine karar verdi. 
Mahkeme, ilgili şirketin "kasıtlı olarak kamuoyunca iyi bilinen bir  markanın ismini kopyalama ve ahlak kurallarını ihlal etme" durumundan Facebook'u  haklı buldu.
Öte yandan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in mart ayında Çin'e  yaptığı ziyarette Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) propaganda şefi Liu Yunşan ve  ülkenin elektronik ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ile görüşmesi  Facebook'un Çin pazarına girme amacının çalışmaları olarak yorumlanmıştı. 
Pekin Belediyesi Yüksek Halk Mahkemesi ise Apple'ın, "IPHONE"  markasını el çantası, telefon kılıfı ve pasaport kılıfı gibi deri ürünlerde  kullanan Şintong Tiendi şirketiyle yaşadığı marka anlaşmazlığına ilişkin  itirazını reddetmişti. Mahkeme, Apple'dan önce tescil ettirdiği gerekçesiyle  Çinli Şintong şirketinin ürünlerinde IPHONE markasını kullanmasına izin vermişti.

09 May 2016 - 12:19 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber