Ev almak için bekleyenlere müjde! Yeni faiz oranları açıklandı

Ev almak için bankaların konut kredisi faiz oranlarını takip edenlere yönelik flaş gelişme... Ziraat Bankası ve Vakıfbank faiz oranlarını indirdi mi? Ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin ve maliyetlerdeki iyileşmenin ardından vatandaşa iyi haber geldi. Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından yapılan açıklamayla kredi faiz oranlarında düşüş oldu. İşte yeni bireysel, taşıt ve konut kredisi faiz oranları...

ÖZELLİKLE yeni evlenen herkesin hayalidir ev sahibi olmak. Hükümetin çalışması sonrasında Ziraat Bankası ve Vakıfbank kredilerde faiz indirimi konusunda adım attı! Bu gelişmeye göre 1.67'lerde seyreden konut kredisi oranları 1.28'e kadar düştü. İsterseniz bireysel ihtiyaç kredisi, isterseniz taşıt kredisi arzu ederseniz de konut kredisi için bankalarınızla iletişime geçebilir size uyan bir ödeme planı üzerinde anlaşıp düşük faiz oranlarıyla kredinizi çekebilirsiniz. Ev alacaklar dikkat! İşte yeni faiz oranları...
İlk olarak Ziraat Bankası'ndan başlayalım... Ziraat Bankası konut kredisinde faiz oranlarını %1.28'e kadar düşürdü. 150.000 TL'lik kredi kullanmak isteyen bir vatandaş 120 ayda aylık 2.453 TL ödeyerek %1.28 üzerinden kredi kullanabiliyor.
 
Ziraat Bankası taşıt kredisi için faiz oranı da %1.49. 50.000 TL kredi çekmek isteyen bir vatandaş %1.49 faiz oranı üzerinden 1.560 TL ödeyerek kredisini kullanabilecek.
 
Vakıfbank'tan kredi çekmek isteyen vatandaşlar %1.28 faiz oranıyla 150.000 TL'lik krediyi 120 ay vadeyle aylık 2.453 TL'lik taksitlerle ödeyebilecek.
 
YIL SONUNA KADAR KDV VE TAPU HARCI İNDİRİMLERİ DE SÜRECEK
 
Düşük faizli kredi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri de sürecek. KDV, yüzde 18 yerine 8, tapu harcı da yüzde 4 yerine 3 olarak ödenecek.
 
Ziraat Bankası bireysel ihtiyaç kredisi ve konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Peki kaç ay vade ile ne kadar kredi alırsanız ödemeleriniz kaç lira olur?
 
Sektör temsilcileri yüzde 2.99'u bulan konut kredi faizi nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediğini, bu kampanya sonrası konut pazarında canlanma beklediklerini belirtiliyor. Kampanya ile firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el konut satışlarının finansmanına destek verilecek.
 
Uzun süredir maliyet baskısına karşı zam yapmadıklarını söyleyen sektör temsilcileri, konut almak için doğru zaman olduğunu belirtiyor.

06 Mar 2019 - 08:43 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber