Esnafın faiz indirimi beklentisi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, bankaların faiz oranları ile aracılık maliyetlerini düşürmesinin piyasaları ve reel sektörü olumlu etkileyeceğini belirtti

ÇELİKUS, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın'ın, faiz indirimi için çalışma yaptıkları yönündeki sözlerini değerlendirdi.
Türkiye Bankalar Birliği'nden gelen bu açıklamayı önemli bulduklarını ifade eden Çelikus, reel sektörle bankacılık sektörünün iç içe olduğunu ve birbirinden beslendiğini bildirdi. Çelikus, faiz konusundaki adımların bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini aktararak, "Reel sektörün tökezlemesi bankacılık sektörüne müşteri kaybettirir. İlişkilerin kazan-kazan şeklinde tanzim edilmesi gerekir. Faiz ve aracılık maliyetlerinin düşmesi piyasaları ve reel sektörü olumlu yönde etkiler. İstihdama ve büyümeye müspet katkısı olur." değerlendirmesini bulundu.

21 Eki 2017 - 18:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber