Engellilere iş imkanı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bir otelde düzenlenen ''Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı'' tanıtım toplantısına katıldı.

Göreve geldiklerinde ''Engellilerimiz için, engellilerimizle beraber yola çıkacağız'' dediklerini anımsatan Şahin, ''Geldiğimiz noktada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çıkarılamayan engellilerimizin hukuki altyapısındaki temel eksikliği görerek, 2005'te çıkardığımız temel kanun işin en önemli başlangıcıydı'' dedi. AK Parti'nin iktidara geldiğinde kamuda ve özelde toplam engelli istihdamının 15 bin olduğunu belirten Bakan Şahin, ''Şu anda bu sayı 58 bine çıktı. Ağustos ayı içinde biz yaklaşık 7 bin 778 kardeşimizi istihdamla buluşturacağız. Daha da sayıyı artırmak için geriye kalan hangi kurumumuzda bu kapasite kullanılmıyor, bunun da bire bir mücadelesini yapacağız'' dedi. Program sayesinde özürlülük alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının 2 milyon avroluk hibeden faydalanacaklarını aktaran Şahin, bu kaynağı daha da artırmaya çalışacaklarını kaydetti. Şahin, ''Birbirimizden güç alıyoruz. O yüzden siz proje yapmaya, kaynağa ulaşmaya devam edeceksiniz, biz de kaynakları artırmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

#

06 Tem 2012 - 00:54 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber