Emlak sektöründe şov zamanı geldi

Fransa’da düzenlenen MIPIM fuarı, Salı günü kapılarını açıyor. İstanbul Çadırı bu yıl 600 metrekareye çıktı. Fuara firmaların yanı sıra belediyeler damga vuracak. Türkiye’deki yatırım fırsatları ve potansiyeli anlatılacak

GAYRİMENKUL sektörünün uluslararası arenada en büyük buluşmalarından biri olan MIPIM fuarında Türkiye şov yapacak. Fransa’nın Cannes kentinde 15 Mart Salı günü kapılarını açacak olan fuar, her yıl 20 bin gayrimenkul profesyonelini bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda fuarda büyük atılımlar yapan Türkiye, bu yıl da büyük bir katılım gösterecek. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projelerini fuarda tanıtacak,  belediyeler de şehirlere yatırım çekmek için gayret gösterecek.
 
İstanbul çadırı
 
İstanbul’un gayrimenkul projeleri MIPIM fuarında İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) hazırladığı İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı’nda uluslararası yatırımcılara tanıtılacak. Bu yıl iki kat büyüyerek, 600 metrekareye çıkarılan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı, Londra ve Paris çadırlarının ortasında yer alacak.
 
İstanbul Ticaret Odası, geçtiğimiz yıl fuarda tanıttığı 96 metrekarelik Yaşayan İstanbul Maketi’ni bu yıl da yepyeni özellikleriyle MIPIM’e taşıyacak. Makete megakentin yeni inşaat projeleri de eklenecek. Ayrıca maketin 24 saat yaşatan video mapping sunumu baştan tasarlandı. 
 
Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projelerini fuarda tanıtacak. Fuarda tanıtılacak projeler arasında, Özak-Ziylan-Yenigün ortaklığının Zeytinburnu’daki Büyükyalı projesi, Tahincioğlu Gayrimenkul’un projeleri, İzka’nın projeleri, Esas Gayrimenkul’un yurt içindeki ve yurt dışındaki projeleri bulunuyor. MIPIM, bu yıl firmalardan çok belediyelerin gövde gösterisine sahne olacak. Antalya, Balıkesir, Hatay, Bursa, Kocaeli, Konya, Ordu Büyükşehir Belediyeleri fuarda şehirdeki projelerini tanıtıp, yatırımcı çekmek için çalışacak. Öte yandan İstanbul’un ilçe belediyelerinden Beyoğlu’nun BIG adı altındaki topluluğu da fuarda yer alacak. Seramik Tanıtım Grubu da fuarda yerini alacak.
 
Bakan da katılıyor
 
MIPIM fuarı, bu yıl hükümetten de ilgi gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, MIPIM fuarına katılacak. Fuarın ilk gününde bir konuşma yapacak olan Bakan Sarı, yatırımcılara Türkiye’yi ve gayrimenkul sektörünü anlatacak.

13 Mar 2016 - 10:50 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber