“Ekonomide söz sahibi olabiliriz“

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, ‘Girişimcilik Haftası’, ‘Deprem Haftası’ ve ‘Yeşilay Haftası’ nedeniyle yazılı basın bildirileri yayımladı

'GİRİŞİMCİLİK Haftası' nedeniyle açıklama yapan Özdemir, gelişimin temelinin girişim olduğunu söyledi. Girişimciliğin önemini insanlara daha iyi anlatmaya çalıştıklarını belirten Özdemir, “Ülke ekonomisinin kalkınması açısından önemli olan hafta, dünya genelinde birçok ülkede kutlanıyor. Ülkemizin sahip olduğu genç nüfusa, girişimciliği aşılayıp bu nüfusu girişimciliğe karşı alakalı olarak yetiştirebilirsek, dünya üzerinde ekonomik alanda söz sahibi olabilen bir ülke haline gelebilir ve toplumsal refahımızı pekiştirebiliriz. Genel olarak her yeni iş kuran kişiye girişimci denir. Girişimin devamlılığını sürdürebilmesi için başarı kıstaslarını oluşturmak gerekir. Bir işe başlamak ne kadar önemli ise başladığımız kalite ve standartlarda sürekliliği sağlamak daha da önemli olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm girişimcilerimize, hayırlı ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

'EN KÖTÜ DURUMA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki haftanın, 'Deprem Haftası' olarak kutlandığını belirten Özdemir, "Bu hafta bilinçlenme, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapma, bir deprem felaketi halinde de, toplum bilinci ve dayanışması içinde hareket edilmesi bakımından hayati önem arz ediyor. Depremin ne zaman ve hangi şiddette olacağı hala bilinmiyor. Bu sebeple deprem esnasında nerede ve ne şekilde olacağımızı bilemediğimiz için en kötü durumlara hazırlıklı olmalıyız. Her depremin büyüklüğü ve şiddeti aynı olmadığından depremin verdiği zarar da farklı olur. Her binanın ve yapının dayanabileceği bir deprem büyüklüğü mevcuttur. Bazı depremleri hissetmeyiz dahi. Ancak yine de ne olursa olsun hele hele yaşadığımız şehrin bir deprem geçmişi var ise depremde nasıl davranılması gerektiğini mutlaka öğrenmeliyiz” şeklinde konuştu.

'ZARARLI MADDELERE ULAŞIMI ÖNLEMELİYİZ'

“Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerin, kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum için en önemli koşuldur” diyen Kaymakam Özdemir, 'Yeşilay Haftası' nedeniyle yayımladığı basın bildirisinde ise şu ifadelere yer verdi: “Çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, onlara vereceğimiz sağlık bilinciyle mümkün hale gelecektir. Sigara ve alkollü içecekler dâhil olmak üzere, kişilerde madde bağımlılığına neden olan alışkanlıkların önlenmesi için kurulan Yeşilay’ın, kuruluş tarihini içine alan bu hafta, özellikle gençlerimiz başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanımızın zararlı alışkanlıklarını bırakmaları için bir fırsat teşkil etmektedir. Alkol ve uyuşturucu, insan sağlığının en önemli ve tehlikeli düşmanıdır. Bu alışkanlıklar, kişilerin kendi sağlığını etkilediği gibi, aile ve sosyal hayatlarında da olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Ayrıca, sigara kullanımı ve alkol bağımlılığı, sonu ölüme kadar varan ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirmektedir. Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, toplumumuzdaki tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevidir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin kendisine, ailesine ve çevresine zarar verdiğini, el birliği ile önce çocuklardan başlayarak, gençlere ve toplumun tüm kesimlerine, anlatmak da tüm bireylerin ortak sorumluğudur. Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza tütün, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

06 Mar 2014 - 00:21 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber