Düşük fiyat tetikler

Calista Luxury Resort Otel Genel Müdürü Kızıldağ, "Düşük fiyatlı otellerin rezervasyonları şimdiden yüzde 80 oranında doldu. Fiyatı düşük oteller dolduğu için fiyatı yüksek olan oteller ve lüks villalar da dolmaya başlar" dedi

SERİK'E bağlı Belek beldesindeki Calista Luxury Resort Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ, fiyatı düşük otellerin bu yıl erken doluluğa ulaştığını, şimdi de lüks otel ve villaların dolmaya başlamasının beklendiğini bildirdi. Ali Kızıldağ, yaptığı açıklamada, bu yılın geçen yıla göre çok daha iyi geçeceğine inandığını kaydetti. Bu yıl doluluk oranının da geçen yıla göre daha iyi olacağını belirten Kızıldağ, "Düşük fiyatlı otellerin rezervasyonları şimdiden yüzde 80 oranında doldu. Bu, Antalya bölgesi için büyük avantaj. Otellerin bu yıl erken dolması, otellerin fiyatlarının bu yıl geçen yıl olduğu gibi düşmeyeceğini gösterir. Bu da sevindirici bir gelişme" dedi. Kızıldağ, fiyatı düşük otellerin dolmasının fiyatı yüksek otellerin de dolacağını gösterdiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Fiyatı düşük oteller dolduğu için fiyatı yüksek olan oteller ve lüks villalar da dolmaya başlar. Şu ana kadar lüks otellere ciddi rezervasyon artışı olmadı. Ancak mayıs ayı başından itibaren ciddi rezervasyonlar olur. Lüks oteller satıldıkça fiyatı çok yüksek olan villaların da satışı artar. Geçen yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle villalara yeterince ilgi olmadı. Ancak bu yıl villalarda konaklamayanların da villalara ilgisi artacaktır. Türkiye'ye turist gönderen ülkelerde bu yıl çok iyi tanıtım yapıldı. Bu tanıtım meyvesini vermeye başladı. Antalya yöresinde geçen yıla oranla bu yıl yüzde 15-20 arasında turist artışı olur. Turist artışı gelire de yansır. Otel olarak bütün servislerde verdiğimiz hizmetleri artırdık. Ailelere yönelik verdiğimiz mini clup hizmetlerini da çoğalttık." Belek'te bulunan Gloria Golf Resort Otel Genel Müdürü Nihat Tümkaya da bu yılın iyi geçeceğinin sinyallerini şimdiden aldıklarını belirterek, "Bu yıl çok iyi rezervasyonlar alınıyor. Bu rezervasyon artışları villalara da yansıdı. Select Oteli'mizdeki özel villalara ilgi geçen yıla göre yüzde 40 oranında arttı. Bu yıl bu villaları dolduracağımızı düşünüyoruz. Bu böyle giderse her şey güzel olacak" diye konuştu. Son yıllarda özel villalara ilginin artması, yatırımcıları da özel villalar yapmaya yöneltti. Özellikle Belek bölgesindeki lüks oteller bünyesinde hizmet veren özel villaların gecelik fiyatları 2 bin 500 ile 25 bin avro arasında değişiyor. Villalara daha çok Alman, Rus ve İsrailli zengin turistler ilgi gösteriyor.

#

27 Nis 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber