Doları olanlar dikkat! Bugün...

Dolar/TL güne sakin bir başlangıç yaptı.

DÜN güne 4.53 sevyelerinden başlayan dolar, benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışırak dün 4.59'a kadar yükselmişti. Dolar böylece TCMB'nin faiz artırımı öncesindeki seviyelere döndü.

TCMB'nin 7 Haziran'da politika faizini 125 baz puan artırmasının öncesinde 4.58 civarında hareket eden dolar/TL, karar sonrası 4.4560'a kadar gerilemiş ancak bu seviyelerde kalıcı olamayarak yönünü yukarı çevirmişti.

Analistler yaklaşan seçim öncesinde piyasalarda sağlıklı fiyatlamalar yapılmadığını belirtirken, bayram tatili riskini almak istemeyen yatırımcının döviz talebinin de kurdaki yükselişte etkili olabildiğini belirtiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda tamamlanıp tamamlanmayacağının yanı sıra milletvekili seçimi sonucunda TBMM'deki sandalye dağılımının nasıl şekilleneceği piyasada yakından izleniyor.

Piyasalar yurtdışında ise bugünkü ABD Merkez Bankası (Fed) ve Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısına odaklanmış durumda.

Dolar/TL güne dünkü kapanış seviyelerinde başlarken şu dakikalarda 4.58 seviyelerinden işlem görüyor.. Euro/TL de 5.39 seviyelerinde.

13 Haz 2018 - 08:43 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber