Dikkat! Son gün 30 Eylül

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, Genel Sağlık Sigortası borcundan kurtulmak için 30 Eylül 2015 tarihinin son gün olduğunu hatırlattı.

Alan,Bakanlar Kurulu kararı ile 6 ay uzatılan başvuru süresinin 30 Eylül 2015 tarihinde sona ereceğini ifade etti. Alan, “Sağlık güvenceleri olmayan vatandaşlarımızdan hiç gelir testi yaptırmayanlar veya gelir seviyeleri kurumumuz tarafından belirlenen kişilerin bu tarihe kadar yapacakları başvurular neticesinde durumları kapsama alındıkları tarihten itibaren güncellenecektir. Yapılandırma neticesinde borçlarını 30 Kasım 2015 tarihine kadar peşin ödemek isteyenlerden borçlarının sadece anapara tutarı tahsil edilecek, taksitlendirme seçeneğini kullanmak isteyen vatandaşlarımız ise 6.9.12 veya 18 eşit taksitte ödeme yapma imkanından yararlanabileceklerdir. Ödemeler kurumumuz ile anlaşmalı tüm bankalardan, PTT şubelerinden ve kurumumuzun www.sgk.gov.tr internet adresinden kredi kartı ile yapılabilmektedir. Başta gençlerimiz olmak üzere sağlık güvencesi olmayan tüm vatandaşlarımızın bu fırsattan yaralanmalarını, başvuru süresi sona ermeden kayıtlı ikamet adreslerinin bulundu Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına başvurarak gelir testlerini yaptırmalarının ardından en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvurmaları gerekmektedir” dedi.

05 Eyl 2015 - 14:17 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber