Çikolata fiyatları yüzde 10 artacak

SPEKÜLATİF yatırımcılar kakao fiyatlarını yüzde 100 arttırdı.

Ülker Çikolata Bisküvi ve Şekerleme Bölümü Başkanı Ali Ülker kakao fiyatlarındaki artışın spekülatif olduğunu ve kasım ayına kadar fiyatların düşmesini beklediklerini ifade etti.
Ülker, üreticinin değil yatırımcının borsalara girerek kakao fiyatlarını yüzde 100 artırdığını belirterek, bu olumsuzlukların çikolata fiyatlarında yüzde 10 civarında  artışa neden olacağını söyledi. Geçen yıl stoklarından dolayı spekülatif hareketlerden  etkilenmeyip fiyatlarını artırmadıklarını ifade eden Ülker, “Bu yıl da piyasaya yeni fiyatlandırılmış kakao girmesine rağmen biz oranı oldukça düşük tutarak enflasyonun  altında zam yapacağız” dedi. Ülker, Rusya’nın buğday ihracatını durdurmasına rağmen buğdayda spekülatif fiyat artışı beklemediklerini belirtti. Ülker, grubun çikolata bölümünün halka arzı konusunda ise “Şirketimizin gerçek değerini bulması konusunda uygun zamanı bekliyoruz. Şu anda ortam halka arza uygun gibi görünmüyor. 2012’yi görmekte fayda var” diye konuştu.

#

20 Ağu 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber