Cari açık açıklandı

Ocak-Mart cari açık yıllık bazda 3,67 milyar dolara indi

MERKEZ Bankası tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında cari açık 3,68 milyar dolar oldu. Ocak-mart döneminde ise cari açık 7,88 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cari işlemler dengesinin Mart ayında 3,68 milyar dolar, yıl sonunda ise 32,9 milyar dolar açık vermesi bekleniyordu.
BEKLENTİ 3,25-4,3 MİLYAR DOLAR ARALIĞINDAYDI
Reuters'ın 20 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre Mart ayı için cari açık tahminleri 3,25-4,3 milyar dolar bandında yer aldı. Yıl sonu için beklentiler ise 30-40 milyar dolar bandında bulunuyor.
2016 CARİ DENGEDE PETROLÜN ROLÜ BÜYÜK
Cari açık 2015 yılında petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle dış ticaret açığındaki gerilemeye paralel bir önceki yıla göre yüzde 26 daralarak 32,19 milyar dolara düşerken, bu yılki cari dengede de petrol fiyatlarının belirleyici olacağı belirtiliyor.

10 May 2016 - 10:27 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber