Boyner'den açıklama!

Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’nin Borsa İstanbul’a yaptığı KAP açıklaması şöyle;

BORSA İstanbul A.Ş., bağlı ortaklığımız Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak 17/11/2015 tarihinde, sermayenin güçlendirilmesi konusunda Kotasyon Yönetmeliğinin 24'üncü maddesinin (j) bendi kapsamında Şirketin uyarılmasına karar verildiğini KAP'ta açıklamıştır.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. finansal tablolarının 2.2 nolu dipnotunda da belirtildiği üzere, 30 Eylül 2015 tarihinde sona eren 9 aylık faaliyet sonuçları dönemsellikten kaynaklanan etkileri içermekte ve tüm finansal yıl sonuçları için bir gösterge teşkil etmemektedir. Mevsimsellik perakende sektöründe büyük oranda etkili bir olgudur. Geçmiş yıllardaki faaliyet sonuçları incelendiğinde tekstil perakendesinde karlılığın 4. çeyrekte en yüksek olduğu, dolayısıyla yıl sonunda ulaşılan özkaynak tutarının yıl içinde gerçekleşenlerden yüksek olduğu görülmektedir.

Hakim ortak olarak, bütün bağlı ortaklıklarımızı olduğu gibi Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'nin performansını ve özkaynak durumunu da yakından takip etmekte, mevsimsel etkilerini detaylı olarak analiz etmekteyiz.

Dördüncü çeyrek performansına bağlı olarak şekillenecek 2015 yıl sonu faaliyet sonuçları da bu kapsamda değerlendirilecek ve gereği halinde Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş özkaynaklarının yeterli ölçüde arttırılması için ana ortak olarak ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler tarafımızca yapılacaktır 

Boyner Büyük Mağazacılık ile ilgili olarak Borsa’nın yaptığı uyarı 30 Eylül 2015 mali tablolarında görülen %82 sermaye kaybından dolayı yapılmıştır. Bu düşüşün önemli kısmı YKM birleşmesi kaynaklı kaydedilen 57 milyon TL birleşme etkisindendir. Ayrıca, perakende sektöründe yaşanan önemli mevsimsellik etkisi düşünüldüğünde, şirketin 9 ayda kaydettiği faaliyet karlılığı kadar tutar son çeyrekte kaydedilir. Dolayısıyla, sene sonu mali tablolarında bu anlamda önemli düzelme görülecektir. Dolayısıyla, şirketin borçlarını geri ödeme gücünde herhangi bir sıkıntı yaşanmasını düşünmüyoruz.

BİR AÇIKLAMA DA URGANCI'DAN

İş Yatırım Araştırma Uzmanı İlyas Safa Urgancı da bir açıklama yaptı. Ayrıca, Boyner Büyük Mağazacılık ana ortağı olan Boyner Perakende Mayıs ayında Katarlı Mayhoola Investment’ten 885 milyon TL sermaye girişi olmuştur. Boyner Büyük Mağazacılık’ın aynı zamanda halka açıklık oranının %2 seviyesinde olmasından ötürü kotasyondan çıkacağını hatırlatırım. Boyner Grubu’nu bundan sonra BOYP hisse kodu altındaki BOYNER PERAKENDE şirketinden takip edeceğiz. BOYNER PERAKENDE şirketi altında grubun tüm perakende şirketleri (BOYNER, BEYMEN, NETWORK,FABRIKA,ALTINYILDIZ) yer almaktadır.

18 Kas 2015 - 14:44 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber