Borsa 24 milyon lira kar elde etti

Borsa İstanbul AŞ, 31 Mart 2014 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul'u öncesinde yayımladığı faaliyet raporuna göre 2013 yılında net 23 milyon 976 bin 391 lira kar etti

BORSA

İstanbul AŞ'nin 31 Mart 2014 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul'u öncesinde yayımladığı faaliyet raporuna göre kuruluşunun ilk yılı olan 2013'te net 23 milyon 976 bin 391 lira kar etti. Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun 2012 yılı Aralık ayında yürürlüğe girmesinin ardından 3 Nisan 2013 tarihinde kurularak tescil edilen Borsa İstanbul AŞ, 31 Aralık'ta Nasdaq OMX ile ilgili alınması gereken bazı kararlar nedeniyle yapılan olağanüstü genel kurulun ardından 31 Mart'ta ilk Olağan Genel Kurul'unu gerçekleştirecek. Borsa İstanbul AŞ tarafından yayımlanan Genel Kurul davetine göre Kurul, 31 Mart 2014 tarihinde Borsa İstanbul yerleşkesinde saat 14.00'de gerçekleştirilecek. Olağan Genel Kurul toplantısına elektronik ortamda katılmak isteyen pay sahiplerinin de Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) internet sitesinden (www.mkk.gov.tr) bu imkanı kullanabilecekleri belirtilen davet metninde, şirket esas sözleşmesi ile kendilerine yönetim kurulu üyeliği için aday önerme imtiyazı tanınmış pay sahiplerinin, aday önerilerini genel kurulda önerge ile sunmak üzere belirlemeleri gerektiği ifade edildi. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nda Hüseyin Kelezoğlu'nun istifa etmesi ile boş kalan bir üyelik bulunuyor. Aday gösterme imtiyazı tanınan Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği, (TSPAKB) üyeleri arasında yaptığı bir seçimde en fazla oyu alan Murat Tacir'in yönetim kurulu üyeliğine sektör temsilcisi adayı olarak sunulacağını açıklamıştı.

Borsa İstanbul AŞ'nin 2013 karı 24 milyon lira

Borsa İstanbul AŞ'nin genel kurul daveti ile birlikte yayımladığı 2013 yılı faaliyet raporuna göre Şirket yıllık net 23 milyon 976 bin 391 lira kar elde etti. Borsa İstanbul yetkilileri bağımsız denetimden geçmiş mali tabloların bir iki gün içerisinde yayımlanacağını belirtirken, faaliyet raporundaki tablolara göre şirketin 2013 yılı net satış gelirleri 188 milyon 85 bin 699 lira olurken, 100 milyon liraya yaklaşan personel giderlerinin de dahil olduğu faaliyet giderleri yıllık 150 milyon 427 bin 44 lira oldu. 2013 yılı bilançosu ve kar/zarar tablosunun da Genel Kurul'da okunacağı ifade edilen genel kurul gündemiyle ilişkilin yapılan açıklamada; bağımsız denetim raporlarının okunacağı, yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmeleri, üyelerin ücret ve sair haklarının belirlenmesi, 2013 yılı karının kullanım şeklinin kararlaştırılması ve yönetim kurulu üye seçiminin yapılacağı kaydedildi.

10 Mar 2014 - 14:59 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber