Borçlu çiftçiye müjde

Borcu olan çiftçilerin başvuruda bulunarak yapılandırmada bulunabileceğini belirten Tarım Müdürü Rüzgar, 3 aylık başvuru süreci bulunduğunu söyledi

ÇİFTÇİLERİN Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'ndan kullandıkları kredilerin yapılandırılmasına ilişkin kanun Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda çiftçiler ve üreticiler, tarımsal kredi borçları için Ziraat Bankası'na veya tarım ve kredi kooperatiflerine başvuruda bulunarak borçlarını yapılandırabilecek. Çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları yeniden yapılandırılacağını belirten, Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Resmi Gazete'de yayımlanan bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanuna göre, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi alacakları 3 ay içinde başvurulması kaydıyla yapılandırılabilecek. Yapılandırmaya esas tutar, kredi borcunun vadesini takip eden tarihten yapılandırma tarihine kadar yıllık yüzde 11 oranında faiz uygulanmak suretiyle hesaplanacak. Borçlular, kredi borcunun vadesini takip eden tarihten yapılandırma tarihine kadar yıllık yüzde 5 oranında basit usulde yürütülecek faiz ödeyecek" dedi.

19 Mar 2017 - 21:45 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber