Beklentiler geriliyor!

Küresel ekonomide ve şirket kazançlarındaki kırılganlık sebebiyle yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını bu yıl içerisinde artıracağı ihtimaline giderek artan bir şüpheyle yaklaşıyorlar

EKİM

ayı BofA Merrill Lynch Fon Yönetici Araştırması'na göre, küresel ekonomide ve şirket kazançlarındaki kırılganlık sebebiyle yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını bu yıl içerisinde artıracağı ihtimaline giderek artan bir şüpheyle yaklaşıyorlar.

Araştırmada öne çıkan diğer noktalar şöyle: Fed'in faiz oranlarını 2015 yılında artıracağına inanan yatırımcıların oranı, Eylül ayındaki yüzde 58 seviyesinden yüzde 47'ye geriledi.

Araştırmaya katılan şirketlerin net yüzde 19'u, küresel ölçekte mali politikaları çok kısıtlayıcı buluyor.

Portföylerdeki nakit oranları geçtiğimiz ayki yüzde 5,5 seviyesinden yüzde 5,1 seviyesine gerilemiş olsa da, tarihsel ortalamaların üzerinde seyretmeyi sürdürüyor.

Şirketlerin faaliyet marjlarının azalacağını düşünen yatırımcıların oranı geçtiğimiz ayki net yüzde 18 seviyesinden bu ay net yüzde 26'lık bir çoğunluğa ulaşmış durumda.

Yükselen Piyasa Hisse Senetlerinde Kısa Pozisyonların en kalabalık işlem olduğu görüşü net yüzde 20 seviyesinden bu ay net yüzde 23'e yükseldi.

Araştırmaya katılanlar arasında Çin'i en büyük 'kuyruk riski' olarak tanımlayanların oranı Eylül ayındaki net yüzde 54 seviyesinden net yüzde 39 seviyesine geriledi. Çin hisse senetlerine dair karamsarlık da azalıyor.

BofA Merrill Lynch Küresel Araştırma Yatırım Baş Stratejisti Michael Hartnett, araştırmaya ilişkin; "Yatırımcılar faiz artırımının zamanlamasını tartışırken, 2016'da ABD, Avrupa ve Japonya'da parasal genişlemeden mali teşvike doğru ciddi bir politik değişiklik yaşanabileceğini göz önünde bulundurmalılar." dedi.

14 Eki 2015 - 19:17 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber