Balık ve limon el yaktı

İstanbul'da Mayıs ayında fiyatı en çok artan ürünler, av yasağına bağlı olarak balık ve tüketimi artan salataların katkısı limon oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Mart ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. 2015 Mayıs ayında İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 87’sinin perakende fiyatı artarken, 42 ürünün fiyatı düştü, 113 ürünün fiyatı ise değişmedi.

İSTANBUL’DA BALIK FİYATI YÜZDE 10,96 ARTTI

Nisan ayı itibariyle başlayan avlanma yasağı nedeniyle ürün arzında yaşanan azalmaya bağlı olarak balık 2015 Mayıs ayında yüzde 10,96 oran ile fiyatı en fazla artan ürün oldu.

Fiyatı en çok artan ikinci ürün yüzde 10,82 ile limon olurken, onu yüzde 9,36 ile kadın giyimi grubundan tayyör ve yüzde 7,34 ile muz izledi.

BEZELYE FİYATI YÜZDE 42,98 AZALDI

2015 Mayıs ayında gıda maddeleri grubunda yer alan ve ürün arzında artış yaşanan bezelye fiyatında yaşanan yüzde 42,98 gerileme ile fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu. Bezelyeyi yüzde 30,44 düşüşle taze fasulye, yüzde 29,76 düşüşle patlıcan ve yüzde 28,19 oran ile yeşil soğan izledi.

02 Haz 2015 - 12:23 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber