Bakan'dan o şehir için 73 müjde!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hatay'a 187 milyon TL'lik 16 müjdeyle geldik. Daha önce Hatay'a geldiğimde 57 müjde vermişim, 705 milyon TL. Bunları da eklersek, Hatay için 73 tane müjde vermiş oluyoruz." dedi

BAKANEroğlu, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaretinde, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına Hatay'da bugün temeli atılacak tesislere ilişkin bilgi verdi.
Hatay'da baraj, gölet ve ormancılık faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, kentte 12 tesisin temel atımını gerçekleştireceklerini vurguladı.
Temeli atılacak tesislerin arasında Karasu Regülatörü ve Deravisyon Kanalı, Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyonu'nun da bulunduğu anlatan Bakan Eroğlu, "Bunların 3 tanesi sulama, 9'u da taşkın koruma ve dere ıslah tesisi. Bunların toplam maliyeti 123 milyon TL. Bunlar Hatay için çok önemli yatırımlar. Reyhanlı Barajı biliyorsunuz, buranın en büyük projelerinden bir tanesi. Ona su getirecek olan iki tane dev projenin temeli atılacak. Onun dışında bir müjde daha vereyim, Büyük Karaçay Barajını bitiriyoruz. Bu yıl sonunda arıtma tesisi de bitecek, su tutacağız. Bu bütün bölgeye hayat verecek içme ve sulama suyu temin edecek muazzam bir proje. Artık barajda su topladıktan sonra suyu dağıtacağız." diye konuştu.
 Hatay için müjdeler
Hatay için başka müjdelerinin de bulunduğu bildiren Eroğlu, kente eli boş gelmediklerini kaydetti.
Bakan Eroğlu, kentte 187 milyon TL'lik 16 müjdeyle geldiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Hatay'a 187 milyon TL'lik 16 müjdeyle geldik. Daha önce Hatay'a geldiğimde 57 müjde vermişim, 705 milyon TL. Bunları da eklersek Hatay için 73 tane müjde vermiş oluyoruz. Bunların toplamı da 892 milyon TL. Büyük bir seferberlik yapacağız. 9 müjde 178 milyon TL ile DSİ. İkincisi orman teşkilatımız, 11 milyon TL, bu yıl ORKÖY desteği yapılacak. Gelir getirici ceviz, badem, defne, başka ne varsa bunlar tespit edilecek. Bunların üç yıl bakımı, dikimi, bütün masraflar bize ait, geliri 49 yıl vatandaşlara ait olacak. Orman teşkilatının 5 müjdesi var. Bu yıl 5 bin 820 dekar arazide çalışma yaparak yaklaşık 1,5 milyon fidan dikilecek. Bu yıl burada ayrıca 5.7 milyon fidan üreteceğiz. Ayrıca bu yıl 2 mesire yeri kuracağız. Daha önce verdiğimiz 57 müjdeden 36'sını tamamladık. Diğerlerinin de çoğu başladı. 2016 sonunda verdiğimiz 57 müjdenin çoğunu bitireceğiz."
 AKDENİZGEP
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'ı çok sevdiğini aktaran Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'ın da dahil olduğu Akdeniz Gelişim Projesini (AKDENİZGEP) hazırlama talimatını verdiğini hatırlattı.
Hatay'ın da dahil olduğu AKDENİZGEP'i geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kuruluna sunduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
"Başta Başbakanımız olmak üzere bütün bakanlar bu projeye tam destek verdiler. Burada, AKDENİZGEP'te Hatay önemli bir ilimiz. 2019 yılı sonuna kadar Akdeniz Gelişim Projesi'ne 31 milyar 341 milyon TL yatırım yapacak bütün bakanlığımız birimleri. 23 içme suyu tesisi bitirilecek, 237 baraj gölet ve 404 sulama tesisi ve 751 tane dere ıslahı, 135 HES, 7.8 milyon hektar ağaçlandırma, 1 milyardan fazla ağaç dikimi, 249 adet otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu... İlan ettik, bunları hepsini bitireceğiz. Bitiş tarihi 31 Aralık 2019."

16 Şub 2017 - 12:14 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber