Artan demir fiyatına Alanya'dan tepki

Son 1 yılda fiyatı yüzde 60 artarak tonu 2 bin 720 TL'ye ulaşan demir inşaat sektörünü vurdu. MÜTBİR Başkanı Küçüker "Yatırımcı beklemede" derken, ALTSO Başkanı Şahin "Bakanlık düzeyinde girişimde bulunacağız" dedi

ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş'ın önceki gün "Demir fiyatlarındaki yükseliş devam ederse inşaatlar duracak" demesinin ardından Alanya'dan da isyan yükseldi. Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, Karataş'ın açıklamasına sonuna kadar katıldıklarını söyledi.

'MÜTEAHHİTLER ZORDA'

Küçüker "Bu kriz, demir tüccarlarının manipülasyonunun sonucu. İnşaat maliyetleri çok arttı ve özellikle kamu ihalesi alanlar olmak üzere pek çok müteahhit zor durumda. Pek çok yatırımcı beklemede. Müteahhitler bu ek maliyetleri vatandaşa yansıtmak istemiyor çünkü yansıtsa başka sorunlar doğacak" dedi. 
 
'BETON FİYATI DA YÜKSEK'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ise, demirin dolara endeksli ve ihracata gidiyor oluşunun fiyat artışında etkili olduğunu belirterek "İnşaat sektörümüzü zora sokan bu konuda bakanlık düzeyinde girişimlerimiz olacak. Demir gibi beton fiyatlarının da düşmesi gerekiyor" dedi.

07 Ara 2017 - 00:52 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

alp - 70 bine mal ettikleri evleri 250 300 bine satıyorlar bide ağlıyorlar geçin bu lafları müteahitler 16 yıldır bu milleti sömürüyor !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52
07

Bir vatandaş - 20 yıl çalışsam Alanya müteahhitlerinin bindiği arabaların egsozunu alamam. Kaymakamlığa başvurup devlet yardımı alsınlar. :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52
06

dadas - Bu arkadasin fotografini gazete ne zaman gorsem ya demire ya betona zam haberi var diyorum ,bir gunde vatandasin lehine bir demec verin be kardesim.Demir cimento ucuzlayinca sattiginiz evleride ucuzlatiyormusunuz acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52
05

vatandaş - bu ülkede müteahhitlerin kazandıgını kimse kazanmıyo alanyada ev fiyatları uçmuş bir şekilde gecen sene 200000 tl olan ev bu sene 350000 tl civarı ve bir eve taş catalsın 80000 tl ye mal ediyorlar daha ne istiyorlar anlamıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52
04

Alihan Durmaz - Arkadaslar yanlış anlamışsınız. Eskisi kadar % 500 kazanamıyoruz ancak olsa olsa % 200 - 300 kazanıyoruz demek bu. Ahahahahahah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52
03

Açgözlülük dünyanın tek problemi - Yapılmış ama satılamayan çok ev var, yeni ev yapmaya gerek yok, onlar 4-5 yıl yeter, ikinci el evlerde var, yani inşaat sektörü dinlensin biraz. Ayrıca ev satış fiyatları serbest piyasa olmasın. Ekmek fiyatı nasıl devlet kontrolündeyse, ev fiyatı da devlet kontrolünde olsun, temel ihtiyaç sonuçta.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52
02

Hüseyin yılmaz - Bu ülkeyi Allah korur hiç bir şey olama zkimse cığrınmasın sadece gelen müşteriye misafir mumalesi görsün emlakcılara sahip çıkılsın yolda gelen müşteriyi bazı larını egosu için arabadan indirilmesin emlak söktörüne sahip çıkılsın göreceksiniz en az 5%30 Daha piyasa canlanır birde emlakcıların sorunun dinleyiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52
01

Alanyali - Arkadasalar demir fiyatinin artmasi sadece mutaahhitler icin degil sera yaptirmaya calisan biz ciftciler icin de cok zor bir durum,kesinlikle mudahale edilmesi gerektigini dusunuyorum,ciftciligi de godamanlara birakmamak icin bir cozum yolu bulunmali.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 00:52

Çorum Haber