'Ara eleman ihtiyacı artıyor'

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "İşsizlik oranı yüzde 10’un üzerinde takılıp kaldı. İşsizliğin kalıcı olarak düşürülmesi için istihdam teşviklerinin yanında meslek ihtiyacına göre politikalar belirlenmeli” dedi

İSTİHDAMIN artmasında istihdama yönelik teşviklerin büyük etkisinin olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, “İşsizlik oranı yüzde 10’un üzerinde takılıp kalsa da istihdamda düzenli bir artış olduğu görülüyor. Bundan da anlaşılıyor ki iş gücüne katılım oranı artmasına rağmen işsizlik oranı düşmüyor. İşsizliğin kalıcı olarak düşürülebilmesi için teşvikler tek başına yeterli değil” ifadelerinde bulundu.
'İŞLETMELER ARA ELEMAN BULAMIYOR'
İşsiz sayısının artmasına rağmen iş gücü ihtiyacının da arttığını ifade eden Palandöken, “Özellikle ara eleman ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Gençlerin tamamı üniversite okumak istiyor aileler de bu isteğe destek veriyor. Ancak üniversite mezunu işsiz sayısı artarken işletmeler ara eleman bulamıyor. Bu sorunun çözümü için Türkiye’nin ara ve teknik eleman ihtiyacının bölge bölge haritası çıkarılmalı ve bu ihtiyaç analizi doğrultusunda gençlere meslek edindirilmeli” mesajını verdi.

15 Eyl 2017 - 22:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Murat Çetin - Asgari ücretten vergi muhaf tutulcak asgari ücret en düşük memur maaşından hesaplancak sendikal haklar bunla birlikte sosyal haklar işçiye geri verilcek bu dediklerimizi olursa ailelerde illaki üniversite mezunu olcaksin demezler cocuklarina yeni kıssadan hisse işçi ne zaman bir insanlık onuru ölçüsünde yasayabilcek o zaman o dediniz olur palandöken beyefendi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 22:30
01

Bekir oğul - Vatandaşın ne yapmasını bekliyorsunuz özelsrktorde sanayilerde asgarî ücretle çalışarak Bizim gibi çocuklarımızda mi perişan olsunlar

,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 22:30

Çorum Haber