Altında dev sıçrama! Çeyrek rekora...

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle yükseliş eğilimini sürdürerek 116 liranın üzerine çıktı. Çeyrek altın ise 191 lira ile 193 lira olan tarihi zirveye koşuyor

KÜRESEL

piyasalarda, dün İran ve Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarıyla düşüşe geçen petrol fiyatları, risk iştahının azalmasına ve yatırımcıların güvenli liman varlıklarına olan talebinin artmasına neden oldu. ABD 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin düşmesi ile birlikte yükselişe geçen altının ons fiyatı, dün yüzde 1,45 prim yaptıktan sonra bugün de yüzde 0,20 artışla 1.232 dolara çıktı.

2 LİRA DAHA YÜKSELDİ

Yurt içinde ise altının gram fiyatı, döviz kurlarındaki sakin seyre karşın ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 116 lirayı aşarak 116,60 lirayı gördü. Altının gram fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,20 değer kazanarak 116,20 lira seviyelerinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da dün 189 lira olan çeyrek altın da 191 liraya yükseldi. Çeyrek altın geçtiğimiz haftalarda 193 lira ile zirveyi görmüştü. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 770 liradan 778 liraya yükseldi.

Analistler, petrol fiyatlarının seyrinin küresel piyasalarda yatırımcıların risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini ifade ederek, düşen petrol fiyatlarının altın talebini artırdığını kaydediyor. Altının onsunda 1.235 dolar seviyesinin kısa ve orta vadeli teknik görünüm açısından önemli direnç olduğunu dile getiren analistler, altının gram fiyatında ise 117,50 ve 118,80 seviyelerinin takip edileceğini ifade ediyor.

24 Şub 2016 - 14:47 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber