Alanya muzu inşaata yenildi

Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Güney, "Muz bahçelerinin bulunduğu araziler imara açıldıktan sonra üretim beldelere kaydı" dedi

- Tolga ŞİLİL
ALANYA Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, muz üretimini değerlendirdi. Özellikle muz bahçelerinin olduğu arazilerin imara açılmasının ardından satıldığını belirten Güney, bu arazilerin inşaat sektöründe kullanıldığını söyledi. Çevre beldelerde muz üretiminin devam ettiğini belirten Güney, "Bu araziler satıldıktan sonra genelde bu bahçelere turizm yatırımları yapılıyor. Muz bahçeleri ilk dönemlerde Alanya merkezliyken şimdi Alanya dışına ve Anamur bölgesine taşındı. Sadece muz değil narenciye ve muşmula üretimi de aynı şekilde merkezden uzaklaştı. Bunun en büyük etkeni, turizmin gelişmesinden kaynaklanan inşaat sektörünün merkez bölgelerde yaygınlaşması. Genelde oluşan miras durumlarından bölünen büyük araziler de parça parça betonlaşmaya yenik düşüyor. Fakat Alanya dışına taşınan bu bahçelerde artık eski yöntemlerle ürün yetiştirilmiyor. Tarımda artık daha bilinçli ve kontrollü çalışmak gerekiyor. Bu konuda Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'yle bilimsel çalışmalara imza atıyoruz. Özellikle sera çalışmaları çok önemli. Avrupa Birliği projeleri üzerinde çalışmalarımız var. Avrupalı muz üreticileriyle kendi üreticilerimiz arasında köprü kuruyoruz" dedi.

#

28 Ağu 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber