Alanya bugün fuarda

ANADOLU’NUN zenginliği yöresel ürünlerin ekonomik değerini artırmak, markalaşmasını sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, 20-24 Haziran 2012 tarihlerinde Antalya Expo Center’da düzenleyecek.

Fuarda Alanya da yerini alacak. Bugün Antalya Expo Center’da başlayacak fuarda yer alacak Alanya Standı, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinasyonunda, Alanya Belediyesi, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Alanya Halk Eğitim Merkezi(HEM), Alanya L Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Alanya Ziraat Odası, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) işbirliğinde organize edildi. Alanya Standında tanıtım dokümanları yanında, ilçede üretilen tarım ürünleri, ipek dokumaları ve diğer yöresel değerlere sahip ürünler sergilenecek. Anadolu'nun yöresel, geleneksel ve kültürel değerlerinin yer alacağı fuar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. işbirliği ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle gerçekleştirilecek. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında bitkisel ürünlerden, hayvansal ürünlere, işlenmiş gıda ürünlerinden doğal madenlere ve el sanatlarına kadar yöresinin adıyla tanınan birçok ürünün tanıtımı yapılacak. Ayrıca fuarda, ulusal ve uluslararası boyutta, yöresel ürünlere kalite garantisi mahiyetinde olan Coğrafi İşaretler Koruma Sistemi ile ilgili bilgilendirme paneli de gerçekleştirilecek.  Türkiye’nin birçok ilinden katılımın gerçekleştiği fuar yöresel ürünlerin markalaşması için önemli katkılar sunmakta, yerelde bilinen birçok ürünün ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtılmasına da imkan sağlamaktadır. Fuarın tanıtımı ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Ticaret Borsası Ali Çandır, yöresel ürünler projesinin bir ayağı olan Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nın kapsamı genişletilerek bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini belirterek, “Farkındalığını artırmak için uğraş verdiğimiz yöresel ürünlerin ekonomiye kazındırılması, kırsal kalkınmanın yaratılması, işsizlikle mücadelede ve şehirlerin marka olması için yöresel ürünler fuarını çok önemsiyoruz. Yöresel ürünlere coğrafi işaret alınması için de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu yıl daha geniş ve kapsamlı bir fuar yapıyoruz. Bu, fuar olarak algılanıyor ama kırsal kalkınma anlamında önemli bir proje” diye konuştu. Bugün başlayacak fuarı Antalya’ya gelen yabancı misafirlerin de ziyaret etmesi ve böylece Türk kültürünü tanımaları amaçlanmıştır. 10 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek fuara 250 firma katılacak. Fuarda, defile, ürün şovları, söyleşiler, dinletiler, patent enstitüsünün seminerleri olacak. Fuar 20-24 Haziran tarihlerinde her gün 11.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek.

#

20 Haz 2012 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber