'2014 satışları hızlı başladı’

TUI Kontrat Müdürü Melih Yetiş, 2014 sezonu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu: Satışlar çok iyi gidiyor. Bazı otellerde talep ikiye katlandı

2013 TURİZM sezonunda yaşanan çalkantılara rağmen yılı yüzde 5-6 bandında bir artışla kapattıklarını kaydeden Melih Yetiş, 2014 yılı için son derece iyimser bir tablonun olduğunu belirtti. "Antalya son 10 yılın en iyi sezonunu geçirecek" diyen Yetiş, Türkiye'nin yıl bazında çift haneli artış kaydedeceğini söyledi.
'2013 İNİŞLİ-ÇIKIŞLI BİR YIL OLDU'
“2013 yılı Türkiye’nin kendi konjonktürü nedeniyle çalkantılı geçti. İyi giden dönemler vardı. Temmuz ayı gibi zor süreçler yaşandı. Siyasi gelişmeler nedeniyle rezervasyonlarda sıkıntılar yaşandı. Özellikle İskandinavya ve İngiltere pazarları süreçten olumsuz etkilendiler. Ağustos ayıyla birlikte çok müthiş bir sıçrama oldu. Biz TUI Grubu olarak temmuzdan sonra uçak kapasitemizi de arttırdık. 2013 inişli çıkışlı bir yıldı ancak beklentilerimizi karşıladı. Yıl sonu itibarıyla yüzde 5–6'lık bir artışla yıl kapandı.”
'ÇİFT HANELİ ARTIŞ OLACAK'
“2014 satışları inanılmaz hızlıbaşladı. Özellikle konsept otellerde, bizim exclusive otellerimizde, stratejik partnerlerde ikiye katlayan artışlar var. Batı Avrupa pazarında TUI sahnesi hem Ege’de hem de Antalya’da son 10 yılın en iyi performansı söz konusu. 2014 yılında turizmdeki artışın çift haneli olacağı kesin.”
'GÜZEL BİR NOKTAYA GİDİYORUZ'
“Golf turizmi konusunda bu yıl gerçekleşen önemli turnuvalar seneye de devam edecek. Türkiye golf turizmi pastasından da güzel pay alacak. Önemli uluslararası markaları getiriyoruz. Sezon başında yaptığımız ‘Türkiye golf turizminde kan kaybediyor’ tespitinin gereğini Türkiye bu sene yaptı. Güzel bir noktaya gidiyoruz.”
'MÜTHİŞ BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR'
“2013 sezonunda Mısır’daki olayların meyvesini en fazla İspanya yedi. Türkiye de pay aldı ama Gezi olayları ve yaşanan siyasi sıkıntılar bu noktada turist akışını törpüledi. Biz daha iyi bir pay alabilirdik. 2014’te de seçimlerin durumu etkili olabilir. Olumsuz süreçler yaşanmazsa, sakin bir 2014 olursa çok daha fazla pay alabiliriz. Ancak şimdiden öngörmek zor. Nasıl bir siyasi konjonktür gerçekleşir bilemiyoruz. Sıkıntı yaşanmazsa müthiş bir sezon bizleri bekliyor.”
'KONTRAT DÖNEMİNDE DÖVİZ SAKİN'
“Dövizdeki değişim otelcilerin kontrat döneminde daha sakin, ayakları yere basan bir tutum sergilemelerine neden oldu. Tur operatörleri olarak bizleri rahatsız eden bir 2014 anlaşma süreci olmadı. Herkes makul, karşılıklı anlayışla birbirine yaklaştı ve doğru bir strateji ortaya kondu. Kur ve parite de gayet iyi gidiyor. Turizmin içerisinde yer alan aktörler bence 2014 için derslerini doğru çalıştılar. Yeter ki, siyasi konjonktür olumlu olsun.”

03 Ara 2013 - 22:49 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber