180 kişi alınacaktı,2 bin kişi başvurdu!

Nişantaşı Üniversitesi 2016-2017 akademik yılından itibaren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu (BESYO) açtı. Toplamda açılacak 3 bölüme 180 öğrenci seçilecekti, bin 950 aday başvuru yaptı

BAŞVURUSU geçerli sayılan adayların bin 250’si TED (Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü) Tesisleri’ndeki özel yetenek sınavına gelerek Nişantaşı Üniversitesi BESYO için ter döktü. Yeni açılacak 3 BESYO bölümü için ilk yıl 180 öğrenci alacağını açıklayan Nişantaşı Üniversitesi’ne özel yetenek sınavı için 2 bin aday başvuru yaptı. Yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, “Nişantaşı Üniversitesi bir Survivor Adası. Bizler her geçen gün büyüyen sektöre heyecan getirebilecek kaliteli öğrenci yetiştirmek için buradayız. Spor sektörüne dokunacağız ve sektördeki gelişmelere paralel kaliteli spor insanları yetiştireceğiz. Bunu da Türkiye’deki klasik teoriye dayalı eğitimin aksine pratiğe dayalı, öğrencileri sahada yetiştiren eğitim tarzımızla yapacağız” diye konuştu. Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinin hayata direkt olarak mücadele ile başladığını vurgulayan Uysal, “Farklı olacağız. Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversite öğrencileri daha modüler, daha fazla sahada ve daha az teorik eğitim alıyorlar. Meslek demek deneyim demektir. Biz de bu doğrultuda öğrencilerimizin tamamını deneyimsel öğrenme ile mesleğe hazırlayacağız" dedi.
BESYO için seçmelere katılan öğrencilerde YGS puanları, sınavdaki performansları, spor özgeçmişleri, mesleğe gönüllülük yaklaşımları gibi kriterlerle değerlendirmeler yapıldı. “Sporla hayata, sektöre ve iş hayatına hazır donanımlı rekreasyon, antrenörlük ve spor yöneticiliği alanlarında yetiştirilecek olan öğrenciler, disiplinlerarası birleştirme gücüyle akademisyenlik de yapabilecekler” diyen Uysal, “3 bölüme 180 öğrenci kabul edeceğimizi duyurmuştuk. Bin 950 aday başvuru yaptı. Bu ilgi gençliğin spora olan merakının ispatıdır. Biz de gençlerimizin bu merak ve hevesini en iyi şekilde karşılayacak verdiğimiz eğitimle onları sektörün kaliteli elemanları haline getireceğiz. Bütün öğrencilerimizi rekreasyon, spor yöneticiliği ve antrenörlük bölümlerinde spor sektörüne kazandırmamız gerekiyor. Tüm deneyim ve kurgumuzu da zaten bunun üzerine yerleştirdik" diye konuştu.

20 Haz 2016 - 10:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber