Sbs’ye hazırlanan öğrencilere tavsiyesiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Palancı, SBS’ ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine, günlük 30 dakika yürüyüş yapmalarını tavsiye etti. Sbs’ye hazırlanan öğrencilere tavsiyesiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Palancı, Başarı Koleji’nde SBS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine “Sınav Kaygısı ve Motivasyon “konulu seminer verdi. Palancı, seminer çalışmasında öğrencilere beyinde oluşan enerjinin olumsuz düşüncelere değil davranışlara yönlendirilmesi gerektiğini aktardı. Özellikle sınav kaygısını yenmek için egzersiz ve yürüyüşlerin çok etkili olduğunu ifade eden Palancı, bu nedenle kaygı ile baş edebilmede günlük olarak 30 dakikalık yürüyüşün çok etkili olduğunu söyledi.

Palancı, değişimin hızlı olduğu çağımızda eğitim sisteminin de sürekli değiştiğini, dünyada ki eğitim sistemi ile ülkemizdeki eğitim sistemini karşılaştırmalı bir şekilde ortaya koyarak bazı noktalarda revizyonun gerektiğinin altını çizdi. Palancı; gelinen noktada öğretmenlerin neler yapabileceklerini ve eğitim sürecinde öğretmenlerin rollerinin neler olması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Sbs’ye hazırlanan öğrencilere tavsiyesiler 

#

16 Nis 2013 - 17:38 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber