Eğitimde mola yok

Alanya Belediyesi, Habitat Derneği ve Alanya Kent Konseyi işbirliğinde yapılan protokolle, 2010 yılından bu yana Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’ndeki bilişim eğitimleri devam ediyor

PROJE

kapsamında aynı zamanda Habitat Bilişim Akademisi de olan Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde düzenlenen yetişkin eğitimlerinde, şimdiye kadar 386 kişiye ulaşıldı. İlgili protokol periyodik aralıklarla yenilenerek kurumlar arasındaki işbirliği sürdürülüyor. 1 Aralık Salı günü Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde bir tören düzenlenerek, süresi dolan protokol 3 yıllığına yenilenecek.

KURSİYERLERE BELGE VERİLECEK

Protokolle birlikte, 11-27 Kasım tarihleri arasında “Geleceğini Tasarla” projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgisayar okuryazarlığı eğitiminin kursiyerlerine de tören eşliğinde, katılım belgeleri takdim edilecek.

Programın devamında Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 13.30’ da Habitat Derneği’ne bağlı Master Eğitmen Ali Dayan tarafından Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi verilecek olup katılımcılara eğitim sonunda katılım belgesi de verilecek.

İNTERNETİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ ANLATILACAK

Master Eğitmen Ali Dayan tarafından verilecek eğitimde, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümünden başlayarak, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu, ne gibi  yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceği konusunda bilgilendirme yapılacak.  Aynı zamanda eğitim sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiğimi ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan bir amacı da içinde barındırıyor. Eğitim kapsamında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya çalışılacak.

27 Kas 2015 - 10:49 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber