Dünyaya çog erken gelmişiz

Bilader, haggatan dünyaya erken gelmişiz. Ne irezilligler çegdim bi görseniz. Yeme içme gıtıdı. Bi tas tarhanaya beş gişi gaşıg sallarıdı. Yanna da bi soğan gırılırdı. Yemeg engiidi. Hindiki gibi sofrayı, o vakıtlar görseg, heralda kafayı üşüdürdüg.

Emme lekin o vakıtlarda da halı vaktı yerinde olanlar envayi çeşid yemeg bişirirleridi. O zamanlarda Alanya'dakı ağaların evlerinde güccüg sovanlı et yahnisi, üsdüne et didilmiş piriç pilavı, üsdü maydunuzlu gavırmalar, sadeyaalı tavuglar, gumbar dolması, laba dolması, öküz halvası, gülüglü çorba, gıvrım, velasıl kelam envayi çeşid yemegler bişer deyi duyardıg. Engi yemegleri de iramedli Gög Hasaneel'in Aşa Deze'ye, Kirazların Esme Aba'ya, Baddiyar Aba'ya, Ağacbacageelin Aşa Deze'ye bişirddirirlerimişimiş. Soona da alt çeneyi hep barabar oynadırlarımışımış. Esgiden "Alt çene oynamadan olmaz geviş, geviş olmazsa olmaz seviş" delleridi. Bilader, böön benim yazı da Güccüg Emrah'ın filimi gibi oldu emme idare edin. Engi annadıglarım filim deel gerçeg.
Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber