Yiyecek karşılığında tecavüz ettiler

Haiti'de görev yapan Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerlerinin bazılarının, aralarında 18 yaş altındaki kızların da bulunduğu kadınlara cinsel istismarda bulunduğu belirtildi

Associated Press ajansının ele geçirdiği Birleşmiş Milletler (BM)  Dahili İzleme Ofisi tarafından hazırlanan rapor taslağında, birçok sorunlu ülkede  görev yapan 125 bin üyesi bulunan BM Barış Gücü'nün cinsel istismar ve sömürü  problemiyle uğraştığına işaret edildi. Bu ay içinde yayımlanması beklenen raporda, cinsel istismara  uğradığını iddia eden 231 Haitili kadının üçte birini, 18 yaş altı genç kızların  oluşturduğu ifade edildi. Raporda, kırsal bölgede yaşayan kadınların yiyecek, bebek bakım  malzemeleri, ilaç ve ev eşyası gibi materyaller, şehirde yaşayan kadınların ise  ayakkabı, cep telefonu, parfüm ve para için cinsel ilişkiye girdikleri yer aldı. Raporda, her bir cinsel istismar örneğinin yasak eylem olarak  değerlendirileceği ve bunların rapor edilmemiş eksik beyan olarak görüleceği  belirtildi. Barış Gücü'nden kaç kişinin cinsel istismara karıştığı ve bu  istismarların hangi zaman diliminde yapıldığı raporda yer almadı. Kongo, Liberya ve Güney Sudan gibi Haiti de BM Barış Gücü üyeleri  tarafından en fazla cinsel istismar iddialarının yer aldığı ülkelerin arasında  yer alıyor.  Barış gücü askerlerinin yargılanması ve cezalandırılması tamamen bu  askerleri gönderen ülkelerin yetkisinde bulunuyor. Eğer ülkeler hiçbir harekette  bulunmazsa, BM konuyla ilgili girişimde bulunabiliyor.  BM Barış Gücü operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Herve  Ladsous ve Alan Destek Şefi Atul Khare, bu ve benzeri ülkelerde hizmet veren  barış gücü üyelerinin sayısının son on yılda arttığını fakat cinsel istismar ve  sömürü iddialarının azaldığını söyledi.

10 Haz 2015 - 13:15 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber