Tecavüzcüsüyle evlendi

2011 yılında dünyanın gözü Afganistan'a çevrilmişti. Tecavüze uğrayan kadın, zina suçlamasıyla 12 yıl cezaya çarptırılmıştı. Kızını hapishanede doğuran Gülnaz isimli kadın, uluslararası baskı üzerine affedilmişti ancak tek şartla. Gülnaz tecavüzcüsü ile evlenmek zorunda kaldı

Bugün

tecavüzcüsünün evine sıkışıp kalmış olan Gülnaz, saldırganın 3. çocuğuna hamile ve ilk eşiyle birlikte yaşıyor. Afganistan'da toplum baskısının en acı örneklerinden biri yaşanmaya devam ediyor. Gülnaz, 16 yaşındayken kuzeninin kocasının tecavüzüne uğradı. Saldırgan evli olduğu için Gülnaz, zina yaptığı gerekçesiyle tutuklanıp hapse atıldı. Uluslararası baskı üzerine Cumhurbaşkanı Karzai, Gülnaz'ı affetti ama yaşadığı muhafazakar toplum affetmedi. Yaşananlardan Gülnaz'ı sorumlu tutan Afgan halkı, onu reddedip dışlamayı tercih etti. Yaşananlardan 4 yıl sonra CNN muhabiri, Afganistan'da Gülnaz'ı buldu. Gülnaz, şu sıralarda kendisine tecavüz eden Asadullah'ın 3. çocuğuna hamile ve aynı zamanda kuzeni olan Asadullah'ın ilk karısıyla birlikte aynı evde yaşıyor. Asadullah'ın muhabirlere Gülnaz ile konuşulmasına izin verdiği belirtildi. İzin gerekçesi olarak, onun artık olayların durulduğunu ve Afganistan'daki sosyal ahlak kurallarına göre doğruyu yaptığını gösterme çabası olduğu belirtildi. Asadullah, toplumun ve erkek kardeşlerinin geri kabul etmediği Gülnaz'ın evlendikten sonra artık hiçbir problemi olmadığını ileri sürdü. Görüşme süresinde kocasının gözüne bir kez bile bakmadığı belirtilen Gülnaz ise, kızının hayatını mahvetmek ve kendisini çaresiz bırakmak istemediği için evlenmeyi kabul ettiğini açıkladı. Geleneksel insanlar olduklarını söyleyen Gülnaz, "ismimiz kötüye çıkınca bu şekilde yaşamak yerine ölmeyi tercih ediyoruz" dedi. Gülnaz, kocası odadan çıkınca onun söylediklerine karşı çıkan açıklamalar yaptı. Erkek kardeşlerinin evliliğe karşı çıktığını söyleyen Gülnaz, Pakistan'a gidip onlarla yaşamasının önerildiğini açıkladı. Evlendikten sonra kardeşlerinin kendisini reddettiklerini söyleyen Gülnaz, erkek kardeşlerinin bir daha kendisiyle konuşmayacaklarını belirtti. Gülnaz, evlilik kararını kızı için aldığının altını çizdi. Gülnaz, geçmiş hayatı hakkında düşünmediğini ve hayatının devam ettiğini söyledi.

08 Nis 2015 - 13:13 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber