Sütyeni görünen bakandan yanıt

Fransa'da meclis oturumunda sutyeni göründüğü için, 'dikkat dağıtmak'la suçlanan Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem ithamlara tepki gösterenlere teşekkür etti. Bakan kendisini eleştiri yağmuruna tutan sağcı parti üyelerin için "Bu sapık ruhlara değmez" ifadesini kullandı

FRANSA'DA ortaokul müfredatlarında yapmayı planladığı değişiklikler nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem şimdi de kıyafet seçimi nedeniyle gündemde.

38 yaşındaki Fas asıllı Belkacem’in geçen haftaki meclis oturumunda giydiği siyah elbisenin dekoltesinden ‘dantelli sütyeninin’ görünmesi sağcı ‘Debout la France’ partisi üyelerince gündeme getirilmişti.

Belkacem 'Mecliste sutyenini gösterip dikkatleri dağıtmak'la suçlanmıştı. Parti üyelerinden köşe yazarı Jean-Paul Brighelli, Le Point dergisi için kaleme aldığı yazıda Belkacem’i, mecliste işiyle ilgili sorulara cevap vermemek için degajesini ‘sis perdesi’ olarak kullanmakla suçlayınca devreye kadın bakanlar girdi.

Bu iddialar üzerine Kadın Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Pascale Boistard, Brighelli’nin ‘seksist saldırılarının’ tüm kadınlara hakaret olduğunu söyledi.

Fransız bakan da dün kendisine Twitter'dan teşekkür ederek, "Sizleri bu sapık ruhla daha fazla uğraşmamaya davet ediyorum. Çünkü hiç değmez" diye yazdı.

11 Kas 2015 - 18:51 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber