Şimon Peres hayatını kaybetti

Felç geçirmesi nedeniyle iki hafta önce hastaneye  kaldırılan eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in hayatını kaybettiği bildirildi

İSRAİLmedyasında yer alan haberlere göre, Tel Aviv'deki Tel Hoshemer  Hastanesinde bulunan Peres'in durumu dün akşam saatlerinde kötüleşti. Haaretz gazetesi,  ailesinin Peres'e son veda ziyaretlerini yapmaya başladığını yazdı. 
İsrail'de 2007 ile 2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini  yürüten 93 yaşındaki Peres, 13 Eylül'de felç geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.  Peres'in, tedavi amacıyla ilaçlarla uyutulduğu ve solunum cihazına bağlandığı belirtilmişti. 
Reuters'ın geçtiği habere göre; 93 yaşındaki eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres hayatını yitirdi. 
İSRAİL'İN 9'UNCU CUMHURBAŞKANI 
İsrail'in önde gelen siyasetçilerinden biri olan ve ülkenin 9. Cumhurbaşkanı olan Şimon Peres, iki kez de başbakanlık yaptı. 66 yılı aşan siyaset kariyeri boyunca, 12 kabinede üye olarak görev alan Peres, İsrail devletinin yasama organı Knesset’e 1959 Kasımında seçildi. 2006 yılının başlarındaki üç aylık bir ara dışında 2007 yılında cumhurbaşkanı seçilene kadar görevde kaldı. 
İsrail Bağımsızlık Savaşı esnasında birçok diplomatik ve askeri görevlerde bulundu. Kariyeri boyunca Knesset’te beş farklı partide görev aldı; Mapai, Rafi, İşçi, Gruplaşma ve Kadima. Bu partiler arasında Gruplaşma ve İşçi Partisi için liderlik yaptı. Peres, 1994 yılında, Yaser Arafat ve İzak Rabin’le birlikte Barış anlaşması girişimine Dış İşleri Bakanı olarak katılmasından dolayı, Nobel Barış Ödülü’nü kazandı. 
2007 yılı başlarında, Kadima, Şimon Peres’i Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterdi ve 13 Haziran 2007 tarihinde Knesset tarafından Cumhurbaşkanı seçildi Peres. 15 Temmuz 2007’de yemin ederek yedi yıllık cumhurbaşkanlığı görevine başladı. Başbakanlıktan sonra cumhurbaşkanlığı görevine seçilen ilk politikacı oldu.

28 Eyl 2016 - 09:28 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber