Sevgilisini evlat edindi

Amerika'da eşcinsel bir kişi, yasal engeller nedeniyle 44 yıllık erkek sevgilisiyle evlenemeyince, kendisinden yaşlı sevgilisini evlat edindi

AMERİKA'DA eşcinsel bir kişi, yasal engeller nedeniyle 44 yıllık erkek sevgilisiyle evlenemeyince, kendisinden yaşlı sevgilisini evlat edindi.

Olay, Pensilvanya Eyaleti'nde gerçekleşti. Yüzde 15'lik veraset vergisini çok yüksek bulan 65 yaşındaki ile 75 yaşındaki Gregory eşcinsel çifti, bu eyaletin yasaları gereği evlenemediklerinden, sorunun çözümü için bu ilginç yola başvurdu. İkisinden biri öldüğü takdirde devlet, kalan varlıklar üzerinden kalan kişiden yüzde 15 vergi alacağı için, eşcinsel çift, bunu yüzde 4'e çekmek amacıyla, ömürlerinin geriye kalan kısmını resmi evraklarda sevgili yerine, 'baba-oğul' olarak geçirmeye karar verdi.İki kişiden daha yaşlı olan 75 yaşındaki Gregory'nin babası 95 yaşında ve halen hayatta olduğu için, yasa gereği, babası hayatta olmayan 65 yaşındaki John, evlat edinen baba oldu.
'YASALAŞACAĞINA İNANMIYORUZ'
John şimdi resmiyette, kendisinden 10 yaş büyük olan 44 yıllık eşcinsel hayat arkadaşının babası konumunda ve ikisinden herhangi birinin ölmesi durumunda, kalan malların vergisi üzerinden yüzde 11'lik bir tasarruf elde etmiş olacak. Çift, neden böyle bir yola başvurduklarına ilişkin soru üzerine "Eşcinsel evliliğin eyaletimizde asla yasalaşacağına inanmıyoruz" dedi.

29 Haz 2013 - 14:04 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber