Sel faciasında 24 kişi öldü

Malezya'da seller nedeniyle 226 bin kişi tahliye edildi, iki ülkede 24 kişi öldü

TAYLAND ve Malezya’yı etkisi altına alan, son 30 yılın en şiddetli muson yağışlarının neden olduğu sellerde 24 kişi öldü. Yetkililer, seller nedeniyle Malezya’nın altı eyaletinde bu sabaha kadar 226 bin kişinin tahliye edildiğini, ülkenin kuzeydoğusunda 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kurtarma ekiplerinin lideri Wan Mohd Nor İbrahim, sadece Kelantan eyaletinde tahliye edilenlerin sayısının 151 bin 72 olduğunu ifade ederek, yağışların durmasını beklediklerini, ancak bunun için henüz bir tarih öngöremediklerini söyledi. Tayland’ın güneyinde de 14 kişinin ölümüne neden olan şiddetli yağışların, ülkenin en güney ucundaki üç bölgede etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Bangkok Post gazetesi, bölgede sellerden bin 415 köyün etkilendiğini, 237 okulun kapatıldığını yazdı.

29 Ara 2014 - 12:46 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber