Şam'da patlama: 30 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da bomba yüklü bir araç infilak etti. Alınan ilk bilgilere göre 30 kişi öldü, 100'den fazla da yaralı var. Suriye yönetimi de muhalifler de saldırının sorumluluğunu birbirine atıyor

SURİYE'nin başkenti Şam'ın Vadi Barada beldesinde bir cami yakınında meydana gelen patlamada en az 30 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı öne sürüldü. Şam'ın kuzeybatısında kalan kasabada bir araca yerleştirilmiş bombanın infilak ettirilmesi sonucu sokak kan gölüne dönerken, Esad muhalifi Yerel Koordinasyon Komitesi adlı grup, ölenlerin 5'inin çocuk yaşta olduğunu söyledi.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR VAR

Ölü ve yaralı sayısı konusunda çelişkili rakamlar gelirken, devlet televizyonu, Usame bin Zeyd Camii yanında meydana gelen patlamanın sorumlusunun El Nusra Cephesi olduğunu öne sürdü. Suriye devlet kanadından gelen iddiaya göre patlama, teröristler araca bombalı tuzak yerleştirmeye çalışırken meydana geldi.

İKİNCİ BİR BOMBALI ARAÇ...

Öte yandan, beldede ikinci bomba yüklü bir aracın fark edildiği ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) mensup kişiler tarafından araçtaki bombaların etkisiz hale getirildiği ifade edildi. İkinci araca 150 kilogram patlayıcı düşendiği ifade edilen açıklamada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), patlamayı rejim güçlerinin yaptığını savundu.

25 Eki 2013 - 18:09 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber